Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Armēnija aptur Sputnik licenci

Armēnija trešdien paziņoja, ka uz laiku aptur Krievijas propagandas medija Sputnik vietējās filiāles raidīšanas licenci, kā iemeslu minot tā "ironiskos un aizvainojošos" iztekumus par Armēniju.

Armēnijas televīzijas un radio komisija paziņoja, ka "Sputnik Armenia" raidorganizācijas "Tospa" licence tiek apturēta uz 30 dienām pēc prokremliskā programmas vadītāja Tigrana Keosajana izteikumiem.

Keosajana novembrī paustie uzskati neatbilst tam, ko "politisks komentētājs, programmas vadītājs un citas valsts pilsonis" ir "morāli tiesīgs" sacīt, piebilda komisija. Šie izteikumi noveda pie otrdien pieņemtā lēmuma par licences apturēšanu.

Keosajans arī atbalstījis "nelikumīgas darbības", pavēstīja komisija, nesniedzot sīkāku skaidrojumu.

Keosajana sieva ir Margarita Simonjana - Kremļa propagandas telekanāla RT galvenā redaktore un Krievijas prezidenta Vladimira Putina piekritēja.

"Sputnik" darbojas vairākās valstīs kā radiostacijas vai tīmekļa vietnes un tiek apsūdzēts Kremļa dezinformācijas izplatīšanā. Eiropas Savienība, Lielbritānija un Kanāda aizliedza "Sputnik" neilgi pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma 2022.gada februārī.

Armēnijas televīzijas un radio komisija citā lietā ir piespriedusi šim propagandas medijam 1200 ASV dolāru naudassodu par izteikumiem, kas "neatbilda patiesībai" un varēja "izraisīt paniku" Armēnijā.

Armēnija ir tradicionāla Krievijas sabiedrotā, bet abu valstu attiecības ir pasliktinājušās, kopš Azerbaidžāna septembrī ieņēma Kalnu Karabahu, kuru gadu desmitiem bija kontrolējuši armēņu separātisti. Erevāna uzskata, ka Krievijas spēki nav centušies apturēt Azerbaidžānas ofensīvu Kalnu Karabahā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits