Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Austrijā tūkstoši protestē pret Turcijas premjera vizīti

Lai protestētu pret Turcijas premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana vizīti Austrijā, Vīnē, ceturtdien uz demonstrāciju bija pulcējušies 10 000 cilvēku, liecina policijas un protestu organizētāju sniegtā informācija.

Erdogans un viņa vadītā Taisnīguma un attīstības partija (AKP), kas izveidota uz savulaik aizliegtās islāmistu kustības bāzes, ar savu arvien autoritārāko vadības stilu un arvien nesaudzīgāko vēršanos pret citādi domājošajiem ir sašķēlis sabiedrību ne tikai pašā Turcijā, bet izraisījis šķelšanos arī turku kopienās ārvalstīs.

Austrijas policija informēja, ka tai nācies pielietot piparu gāzi nelielā incidentā, kad protestētājiem tika mests ar pudeli, bet neviens nav cietis un demonstrācija noritējusi mierīgi. Lielākā daļa protestētāju bija vietējie turki.

Erdogans Vīnē uzstājās ar runu sporta arēnā, kur to klātienē noklausījās 6000 līdz 7000 cilvēku. Vēl 10 000 vēroja Turcijas premjerministra uzstāšanos uz lielā ekrāna pie arēnas. Austrijas valdība bija brīdinājusi Erdoganu atturēties no provokatīviem izteikumiem, un viņš šo padomu, kā izskatās, ņēmis vērā, sakot saviem atbalstītājiem, ka nevienam no viņiem nav jābaidās.

Erdogana vizīte Austrijā tiek uzskatīta par viņa priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļu pirms augustā gaidāmajām Turcijas prezidenta vēlēšanām, kurās, domājams, viņš startēs, cerot kļūt par pirmo tautas vēlēto valsts galvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi Krimā iznīcinājuši divus krievu kuterus

Krimā ceturtdien Ukrainas jūras dronu triecienā iznīcināti divi Krievijas kuteri, pavēstīja Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde (HUR), norādot, ka tie atbilstoši provizoriskajai informācijai ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits