Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Bēgļu straume no Ungārijas uz Austriju samazinājusies

Bēgļu straume no Ungārijas uz Austriju svētdienas rītā krasi samazinājusies salīdzinājumā ar sestdienu, kad abu valstu robežu šķērsoja aptuveni 10 000 nelegālo imigrantu un daudzi no viņiem devās tālāk Vācijas virzienā.Tomēr paredzams, ka kustība atkal atsāksies, jo naktī vismaz 1000 cilvēki kājām devušies no Heģešalomas pilsētiņas Ungārijas pierobežā un desmit kilometru attālo Nikelsdorfas ciemu Austrijas pusē, lai tur mēģinātu sēsties vilcienā un doties uz lielākām Austrijas pilsētām vai Vāciju.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju sestdien ar 26 Minhenes vilcieniem Vācijā ieradās gandrīz 7000 imigranti. Gan Austrijas, gan Vācijas dzelzceļa kompānijas parūpējušās, lai varētu tikt galā ar šādu cilvēku pieplūdumu. No Minhenes viņi autobusos un vilcienos tiek pārvesti uz bēgļu centriem citviet Vācijā.Daudzi no bēgļiem garajā ceļā ir izvārguši, un austrieši un vācieši cenšas viņiem palīdzēt ar pārtiku un medikamentiem.Kā ziņots, piektdien vēlu vakarā Ungārijas valdība paziņoja, ka piešķir simts autobusus, lai nogādātu uz robežu ar Austriju tos tūkstošus nelegālo imigrantu, kas drūzmējas Budapeštas Keleti stacijā vai arī kājām jau devušies Austrijas virzienā. "Mēs to darām, lai nākamo 24 stundu laikā netiktu paralizēta Ungārijas transporta sistēma," paziņoja premjerministra Viktora Orbāna kanceleja.Pēc sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Austrijas valdības vadītājs Verners Faimans agrā sestdienas rītā paziņoja, ka Vīne un Berlīne ļaus ar autobusiem no Ungārijas atvestajiem nelegālajiem imigrantiem netraucēti šķērsot savas robežas. Austrijas kanclera birojs norādīja, ka šis lēmums izriet no "pašreizējās ārkārtējās situācijas uz Ungārijas robežas".Tiesa gan, Ungārijas galvaspilsētā ieradušies vēl aptuveni 1000 jauni imigranti, un šobrīd nav zināms, vai viņiem tiks ļauts doties tālāk uz Austriju, bet vairāki simti citu imigrantu jau paši devušies garajā ceļā uz robežu.Imigranti joprojām ieplūst Ungārijā pāri Serbijas robežai, tiesa, šobrīd mazākā skaitā. Policija norāda, ka sestdien abu valstu robežu šķērsojuši 744 imigranti, kamēr iepriekšējo nedēļu laikā Ungārijā ieplūda vidēji 1500-3000 cilvēki dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits