Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Berlīnē aizturēti divi krievi par ukraiņu bēgļu provocēšanu

Berlīnē aizturēti divi krievi, kuri dzelzceļa stacijā mēģināja provocēt ukraiņu bēgļus un izturējās agresīvi pret policistiem.

Aizturētie vīrieši ir attiecīgi 33 un 41 gadu veci. Vienam no viņiem uz jakas bija uzvaras zīme Krievijas karoga krāsās.

Jaunākajam tika piemērots apcietinājums, bet vecākais pēc tam tika atbrīvots. Policija sākusi kriminālprocesu.

Pēc policijas ziņām aptuveni 900 cilvēku svētdien Vācijā piedalījās "krievvalodīgo atbalsta akcijā" un pieprasīja aizsardzību pret "diskrimināciju". Akcijas dalībnieku autokolonna sastāvēja no 450 automašīnām, kas bija izrotātas ar Krievijas un bijušās PSRS karogiem, kā arī ar citiem krievu nacionālistu un komunistu simboliem.

Policija aizturēja kāda spēkrata vadītāju, uz kura mašīnas bija uzkrāsots latīņu alfabēta burts "Z", kas kļuvis par simbolu Krievijas agresijai pret Ukrainu.

Šī akcija izsauca Ukrainas vēstnieka Vācijā Andrija Melnika sašutumu. Viņš kritizēja Berlīnes mēru un policiju par apkaunojošā gājiena atļaušanu dienā, kad tika atklāti Krievijas karaspēka pastrādātie civiliedzīvotāju slaktiņi Bučā.

Berlīnes mērs Franciska Gifeja izteikusies, ka viņa saprotot vēstnieka dusmas, taču uzstājusi uz pulcēšanās brīvības ievērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits