Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dānija plāno veidot "ukraiņu ciemus" bēgļiem

Dānija plāno Ukrainas bēgļus izvietot pagaidu "ukraiņu ciemos", kuri atradīsies bijušo skolu un slimnīcu ēkās, piektdien paziņoja Dānijas migrācijas lietu ministrs Matiass Tesfaje.

Dānija gatavojas uzņemt līdz 100 000 Ukrainas bēgļu, un šādu ciematu izveide līdz šim nav bijusi ierasta prakse. Dānija gadu desmitiem piekopusi ierobežojošu migrācijas politika, un patvēruma meklētājiem un bēgļiem parasti jādzīvo kopā ar pārējo sabiedrību.

"Mēs sākām ar normālu integrācijas politiku, bet manā rīcībā esošās aplēses liecina, ka, ja tā turpināsim, mēs vairs neatpazīsim savu labklājības sabiedrību," ministrs teicis intervijā laikrakstam Berlingske.

Viņa publiskotās aplēses liecina, ka līdz 17.aprīlim Dānijā varētu ierasties vairāk nekā 40 000 bēgļu no Ukrainas, kas ir divreiz vairāk nekā visā 2015.gadā uzņemto Sīrijas bēgļu skaits.

"Ukraiņi tiks izmitināti tādā kā ukraiņu ciemā, kurā varētu būt bērnu aprūpes un izglītības iespējas ukraiņu valodā, kuru paši ukraiņi palīdzētu nodrošināt," Tesfaje klāstīja plānoto.

Šādi "ciemi" atrastos visā Dānijas teritorijā bijušo slimnīcu, skolu, kazarmu vai pansionātu kompleksos, viņš stāstīja, piebilstot, ka katrā vietā varētu izmitināt ap 100 cilvēkiem. Vienlaikus Tesfaje neprecizēja, cik šādas vietas Dānijas valdība plāno izveidot.

Pagājušajā mēnesī Dānija pieņēma likumu, ar kuru patvēruma meklētājiem no Ukrainas tiek atļauts ātri sākt darbu vai mācības. Uz ukraiņiem tiek attiecināts arī izņēmums pretrunīgi vērtētajā likumā par aktīvu konfiscēšanu, lai finansētu patvēruma meklētāju uzturēšanos Dānijā.

2015.gadā pieņemtais likums ļauj Dānijai konfiscēt naudu, kas pārsniedz 10 000 kronu (1340 eiro) vai lietas, kas ir vērtīgākas par šo summu, lai finansētu patvēruma meklētāju uzturēšanu, kamēr tiek izskatīts viņu patvēruma pieteikums.

Kopš marta uzturēšanās atļauju Dānijā pieprasījuši gandrīz 19 000 ukraiņu un vairāk nekā 2600 tādu atļauju jau saņēmuši. 

ANO bēgļu aģentūras (UNHCR) jaunākie dati liecina, ka kopš 24.februāra, kad Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā, uz citās valstīs bēguši vairāk nekā 4,3 miljoni ukraiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits