Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Demonstrācijās Berlīnē ievainoti 45 policisti

Nesankcionētajās demonstrācijās pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem Berlīnē šajā nedēļas nogalē ievainoti 45 policisti un trīs no viņiem nogādāti slimnīcās.

Sestdien plašajās protesta akcijās, tai skaitā demonstrācijā Pandēmijas beigas: brīvības diena 133 cilvēki aizturēti par pretošanos policistiem, kārtības traucēšanu un konstitūcijā neatļautu simbolu izmantošanu, paziņojusi policija.

Minētajā demonstrācijā pie Brandenburgas vārtiem piedalījās kopumā aptuveni 20 000 cilvēki - gan galēji kreisie, gan labējie, gan sazvērestības teoriju piekritēji.

Lielākā daļa protestētāju nevalkāja sejas maskas un neievēroja prasības attiecībā uz distancēšanos, izpelnoties plašu nosodījumu un aicinājumus paredzēt stingrākus sodus tiem, kuri ignorē ierobežojumus. Viņi skandēja "Mēs esam otrais vilnis" un dēvēja pandēmiju par "lielāko sazvērestības teoriju".

Pēcpusdienā policija sāka demonstrantus izklīdināt, bet simtiem cilvēku palika pie Brandenburgas vārtiem līdz pat vēlam vakaram. Policija sākusi izmeklēšanu pret demonstrācijas rīkotājiem par higiēnas noteikumu neievērošanu.

Citā demonstrācijā, kas pilsētas dienviddaļā bija sarīkota ar antifašistiskiem lozungiem, protestētāji meta policistiem ar akmeņiem, spridzināja petardes un sabojāja divas policijas automašīnas. Trīs policisti, kuriem sejas savainotas ar stikla šķembām, tika nogādāti slimnīcā.

Svētdien protestētāji Berlīnē pulcējušies atkal, bet mazākā skaitā nekā dienu iepriekš. Pie Brandenburgas vārtiem sanākuši daži simti cilvēku, un lielākā daļa valkā maskas un ievēro Vācijā noteikto pusotra metra atstatumu cits no cita.

Lai gan Vācijā inficēšanās līmenis ir salīdzinoši zems, varas iestādes ir nobažījušās, ka pēdējo nedēļu laikā tas pieaug, tādēļ politiķi sociālajos medijos sestdienas demonstrācijas atzinuši par bezatbildīgām.

Bavārijas premjers Markuss Sēders intervijā izdevumam Bild am Sonntag uzsvēris, ka šobrīd "nav īstais laiks atslābt un  ļauties naivai bezrūpībai".Pēc viņa teiktā, otrais pandēmijas vilnis "faktiski jau ir klāt".

Saskaņā ar Roberta Koha institūta datiem sestdien Vācijā tika konstatēti 955 jauni inficēšanās gadījumi - šāds līmenis valstī nebija pieredzēts kopš 9.maija.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
kaut kā neatceros, ka policija būtu uzsākusi kādas darbības, kad vācijā demonstrējās BLM rasisti. bet cilvēku blīvums un sejas masku trūkums bija aptuveni tāds pats - ja salīdzina fotogrāfijas. īsāk sakot, arvien acīmredzamāks top fakts, ka covid tiek izmantots, ja demonstrācijas vai cilvēka darbības ir "nepareizas", bet pie pareizajām, labajām un politkorektajām demonstrācijām demonstranti vēl saņem atbalstu no politiķiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits