Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

EP priekšsēdētājas vietniece: Ukraina var kļūt par ES dalībvalsti, bet tas prasīs laiku

Pēc Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska lūguma uzņemt viņa vadīto valsti Eiropas Savienībā (ES) noteikti var teikt, tiks iets šajā virzienā kopā ar Ukrainu, ja ukraiņi to vēlēsies, taču nedrīkst nevienu maldināt - tas noteikti prasīs laiku, intervijā aģentūrai LETA sacīja Eiroparlamenta priekšsēdētājas vietniece Katarina Bārlija.

"Jā, mēs varam viņiem pateikt, ka esam gatavi kopā doties šajā virzienā. Bet viņiem ir jāsaprot, ka nevarēsim sniegt nekādu statusu jau pirmajā dienā. Tā tas nestrādā", sacīja Bārlija. "Es arī nedomāju, ka tas ir tas, kas ir nepieciešams Zelenskim. Domāju, ka viņam ir nepieciešams signāls. Un tādu viņš saņem - mēs iesim šajā virzienā kopā ar Ukrainu, ja ukraiņi to vēlēsies. Bet, protams, tas prasīs laiku."

Ukraina noteikti var kļūt par ES dalībvalsti, tomēr par to ir jārunā piesardzīgi, norādīja politiķe. "Mums tas ir jāizdara pareizi, mēs nevaram pārkāpt vienošanās, un, ja izsakām šādu piedāvājumu, tad tam ir jābūt nopietnam. Tas arī ir domāts nopietni, bet zināmā perspektīvā. Nevienu nedrīkstam maldināt," viņa uzsvēra.

Bārlija norādīja, ka ES jau ir kandidātvalstis, kas ir gājušas cauri garai procedūrai un arī šobrīd seko līdzi notiekošajam. "Bet noteikti varam teikt ukraiņiem - jūs esat Eiropas daļa un varat kļūt par ES sastāvdaļu. Taču tas nevar notikt vienā mirklī. Šajā ziņā mums ir jābūt nopietniem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits