Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES dalībvalstis lems par jaunu Covid-19 bīstamo zonu karti stingrāku ceļošanas ierobežojumu noteikšanai

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis lems par jaunu karti ar Covid-19 bīstamajām zonām bloka teritorijā, kas ļaus rekomendēt varasiestādēm noteikt stingrākus reģionālus ceļošanas ierobežojumus, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Beķeris atzīmēja, ja ES dalībvalstis vienosies par jaunās kartes ieviešanu, tā nenoteiks pārvietošanās liegumu, bet atkarībā no Covid-19 saslimušo skaita, plānots noteikt rekomendācijas ceļošanai. Par minēto dalībvalstis līdz plkst.17 pēc Briseles laika lemj rakstiskā procedūrā.

Tāpat ĀM preses sekretārs norādīja, ka Latvija reģionu ir noteikusi valsts līmenī un tas nozīmē to, ka reģioni sīkāk netiks izdalīti un kritēriji attieksies uz visu valsts teritoriju. Turklāt Latvija apdraudējuma līmeņa izvērtējumu arī pārejām dalībvalstīm veic valsts līmenī.

LETA jau rakstīja, ka Eiropas Komisija (EK) rekomendējusi pievienot kartei jaunu kategoriju - "tumši sarkano zonu", kur iekļauti reģioni, kuros varasiestādes reģistrējušas 500 vai vairāk Covid-19 gadījumu uz 100 000 cilvēku iepriekšējās divās nedēļās.

Saskaņā ar kartei pievienoto jauno kategoriju - "tumši sarkano zonu", testēšana un karantīnas noteikumi ierobežotu ceļošanu uz un no šiem reģioniem pat gadījumos, kad saskaņā ar pašreizējām vadlīnijām braucieni uzskatāmi par būtiskiem. Izņēmumi paredzēti cilvēkiem, kas dzīvo pierobežās, un transporta nozares darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits