Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

ES līderi turpinās spriest par reakciju uz Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu

Eiropas Savienības (ES) līderi šodien un piektdien, 25.martā, apspriedīs turpmākos soļus pret Krieviju pēc tās sāktās militārās agresijas pret Ukrainu.

Kā norādīts Eiropadomes darba kārtībā, ES līderu tikšanās pirmajā dienā Eiropadomei pievienosies arī ASV prezidents Džo Baidens, lai apspriestu atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, transatlantiskās sadarbības stiprināšanu, reaģējot uz Krievijas agresiju.

Plānots, ka Eiropadome pārrunās jaunākos notikumus saistībā ar situāciju Ukrainā, tostarp humāno situāciju un bēgļu jautājumu.

Eiropadomes darba kārtībā akcentēts, ka ES sniegs atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Norit darbs pie tā, lai sniegtu koordinētu politisko, finansiālo, materiālo un humāno atbalstu, kā arī atbalstu demokrātiskas Ukrainas atjaunošanai.

Tāpat būtiska līderu diskusija gaidāma par enerģētiku - atkarības mazināšana no Krievijas energoresursu importa un kopīgiem potenciāliem iepirkumiem. Šodien paredzēts apspriest arī Eiropas drošības un aizsardzības politiku, ES ekonomikas jautājumus, Covid-19, gatavošanos ES un Ķīnas samitam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits