Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena ierakstā Twitter paziņojusi, ka ES prioritāte pašlaik esot nodrošināt pilnu atbalstu Grieķijai un Bulgārijai, kas saskaras ar migrantu ieplūdumu no Turcijas teritorijas

ES sola atbalstu Grieķijai migrantu pieplūdumā

Eiropas Komisija ir apsolījusi pilnīgu atbalstu un palīdzību Grieķijai un Bulgārijai pēc tam, kad Turcija ļāvusi tajā mītošajiem imigrantiem no citām pasaules valstīm netraucēti šķērsot robežu ar Grieķiju. Eiropas Savienība arī plāno savas robežu aizsardzības aģentūras Frontex iesaistīšanu savu ārējo robežu ar Turciju aizsardzībā, vēsta Deutsche Welle.

Pašlaik ap 13 tūkstošiem migrantu ir izvietojušies gar aptuveni 212 kilometru garo Turcijas robežu ar Grieķiju. Tas noticis pēc tam, kad Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pagājušajā nedēļā piedraudēja, ka ļaus migrantiem no citām valstīm netraucēti šķērsot Turcijas robežu ar ES.

Reuters ziņo, ka diennakts laikā līdz svētdienas rītam Turcijas robežu ar Grieķiju šķērsojuši vismaz 500 migrantu. Sestdienas vakarā un svētdienas rītā 220 migrantu ieradās no Turcijas Grieķijai piederošās Lesbas salas piekrastē un tika izvietoti tur esošajā migrantu nometnē.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena ierakstā Twitter paziņojusi, ka ES prioritāte pašlaik esot nodrošināt pilnu atbalstu Grieķijai un Bulgārijai, kas saskaras ar migrantu ieplūdumu no Turcijas teritorijas. ES ar bažām vērojot notiekošo un esot gatava sniegt palīdzību, izmantojot robežapsardzības aģentūras Frontex iespējas.

Erdogans jau ceturtdien piedraudēja brīvi ļaut migrantiem šķērsot ES robežu pēc tam, kad Sīrijā tās armijas uzlidojumos dzīvību bija zaudējuši 33 Turcijas karavīri

Top komentāri

Kainšvainlībtdihs
K
Un kāda tad būs tā palīdzība, izmētās tos migrantus pa visām ES valstīm piespiedu kārtā? Un kad beidzot sāks sargāt robežas, savādāk kaimiņa sētā pat grūtāk iekļūt nekā šķērsot robežu.
Edvins Eglitis
Ko var solit? Kada atbalstu??? Neviens vinus negrib. Loti jauki un demokratiski ka ES neieveleta mafija, Makrons un Merkele censas iesmeret migrantus valstis kuri vinus kategoriski nevelas. KAS TIESAM IR ES "PAMATVERTIBAS " ???
Īstā
Ī
palīdzība būtu tad ,ja robežu apsardzei aizsūtītu bruņotu armiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits