Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Francija sāk Covid-19 ierobežojumu atvieglošanu

Francija no trešdienas sākusi Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu nozīmīgu atvieglošanu, par ko valdība vienojās janvāra beigās, kad jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits dienā bija rekordaugstā līmenī, vēsta France24.com.

Šajā ziņā Francija seko Dānijai, kas no 1. februāra ir atcēlusi visus ierobežojumus, un Apvienotajai Karalistei, kas janvāra otrajā pusē atcēla lielāko daļu ierobežojumu. Vācijā, kur joprojām tiek reģistrēti jauni inficēto skaita rekordi, tieslietu ministrs Marko Bušmanis intervijā Rheinische Post pieļāvis, ka ierobežojumus varētu atvieglot martā. Par to valdība un federālo zemju premjeri varētu lemt 16. februārī.

No vakardienas Francijā atcelta prasība nēsāt sejas maskas publiskās vietās ārpus telpām. Atcelti apmeklētāju skaita ierobežojumi koncertzālēs, sporta spēļu, citu lielu publisku pasākumu vietās, kuras varēs apmeklēt, uzrādot vakcinācijas pasi un valkājot sejas masku. Prasība strādāt no mājām vairs nav obligāta, lai gan saglabāts ieteikums to darīt. Joprojām jāuzrāda vakcinēšanās pase, lai iekļūtu bāros un restorānos un izmantotu starppilsētu sabiedrisko transportu.

Nākamais ierobežojumu atvieglošanas posms paredzēts no 16. februāra, kad durvis varēs vērt kopš decembra slēgtie naktsklubi, apmeklētājiem būs ļauts izmantot stāvvietas koncertos, sporta pasākumos un bāros. Tiks atļauta ēdienu un dzērienu pārdošana un lietošana stadionos, kinoteātros un sabiedriskajā transportā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits