Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Francijas prezidents Makrons inficējies ar Covid-19

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam bijis pozitīvs jaunā koronavīrusa tests, un viņš uz nākamo nedēļu pašizolēsies, ceturtdien paziņoja Elizejas pils.

"Prezidenta tests uz Covid-19 šodien bija pozitīvs," teikts pils paziņojumā, piebilstot, ka tests Makronam veikts "pēc pirmo simptomu parādīšanās".

Atbilstoši noteikumiem Makrons "uz septiņām dienām pašizolēsies. Viņš turpinās strādāt un pildīt savus pienākumus attālināti", teikts paziņojumā.

Pašizolācijā dosies arī Francijas premjerministrs Žans Kastekss, jo viņš kontaktējies ar Makronu, paziņoja premjera birojs.

Kasteksam nav simptomu, taču viņš ceturtdien nedosies uz Senātu, lai izklāstītu valdības stratēģiju attiecībā uz vakcināciju pret Covid-19, pavēstīja birojs.

Pagājušajā nedēļā ar Makronu tikās Eiropadomes prezidents Šarls Mišels, un arī viņš jau ievēro pašizolācijas režīmu, ceturtdien pavēstīja Mišela preses sekretārs.

"Ievērojot piesardzības pasākumus, prezidents pašizolēsies," tviterī pavēstīja Mišela pārstāvis.

Ar Makronu ticies arī Spānijas premjerministrs Pedro Sančess, un arī viņš jau ceturtdien ievēro karantīnu, pavēstīja premjera birojs.

Sančesam nekavējoties tiks veikts Covid-19 tests, un viņš "ievēros karantīnas prasības līdz 24.decembrim", kad būs pagājušas desmit dienas kopš viņa tikšanās Parīzē ar Francijas prezidentu.

Makrons ir viens no vairākiem valstu līderiem, kas inficējušies ar jauno koronavīrusu, kuru vidū ir arī Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons un ASV prezidents Donalds Tramps.

Francijā tuvākajā laikā sāksies vakcinācijas kampaņa un valsts cer līdz gada beigām saņemt vairāk nekā miljonu Covid-19 vakcīnu devu.

Trešdien Francijā tika reģistrēti vairāk nekā 17 500 jauni inficēšanās gadījumu. Kopš pandēmijas sākuma 67 miljonu iedzīvotāju valstī reģistrēti aptuveni 2,4 miljoni inficēšanās gadījumu.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits