Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gārbere: ASV novēršanās no Eiropas ir mīts

ASV novēršanās no Eiropas ir pieņēmums, kas šajā pasaules daļā bauda lielu popularitāti, taču tā nav patiesība, apgalvo ASV vēstniece Džūdita Gārbere."Nav tiesa, ka jaunā ASV administrācija novēršas no Eiropas. Tas ir pieņēmums, kas bauda lielu popularitāti Eiropā, un savā vairāk nekā 20 gadu ilgajā diplomātes karjerā esmu to dzirdējusi atkal un atkal, neskatoties uz to, kas ir ASV prezidents," teica ASV vēstniece.

"Mēs nemēdzam savus sabiedrotos un stratēģiskos partnerus iedalīt dažādās kategorijās," uzsvēra Gārbere, piebilstot, ka ASV prezidents Baraks Obama par šo jautājumu jau agrāk ir skaidri izteicies - nav jaunu un vecu sabiedroto, ir tikai sabiedrotie.Diplomāte arī noraidīja bažas, ka ASV varētu neņemt vērā Latvijas viedokli, norādot, ka ASV augstu vērtē dialogu ar Latviju dažādos jautājumos, sākot ar drošību un beidzot ar starptautisko finanšu regulāciju un klimata izmaiņām."Mēs kopā esam rīkojuši daudzas militārās mācības, lai uzlabotu savas kopīgās aizsardzības spējas," minēja vēstniece, kā piemēru minot nesenās "Sabre Strike 2011" starptautiskās militārās mācības. "Turklāt 15 mēnešu laikā, kopš strādāju Latvijā, šo valsti ir apmeklējuši vairāk nekā 27 admirāļi, ģenerāļi un citas augstas amatpersonas, lai tiktos ar saviem Latvijas kolēģiem," viņa piebilda.Papildus tam diplomāte arī uzsvēra, ka Ziemeļatlantijas līguma 5.punkta princips, kas garantē kolektīvo drošību, būs jaunās NATO stratēģiskās koncepcijas pašā centrā.Jau vēstīts, ka jauno NATO stratēģisko koncepciju plānots apstiprināt NATO samitā Portugāles galvaspilsētā Lisabonā, kas norisināsies 19. un 20.novembrī. Latvijas Ārlietu ministrija šo samitu uzskata par vēsturisku, norādot, ka tajā pieņemtajiem lēmumiem būs ietekme arī uz Latvijas drošības politiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits