Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Grieķija sāk sarunas ar starptautiskajiem kreditoriem

Grieķija svētdien sākusi sarunas ar starptautiskajiem kreditoriem, solot īstenot nepieciešamās reformas, lai saņemtu kārtējo aizdevuma programmas maksājumu.

Grieķijas finanšu ministrs Jannis Sturnars pirms tikšanās ar Eiropas Savienības (ES), Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Centrālās bankas (ECB) pārstāvjiem izteicās, ka nākamās pāris nedēļas būs izšķirošas Grieķijas nākotnei eirozonā.

Sarunu mērķis ir līdz galam noformēt budžeta izdevumu samazināšanu 11,5 miljardu eiro (8,1 miljarda latu) apmērā, kas Grieķijai jāveic 2013.-2014.gadā.

"Valsts ir apņēmusies īstenot virkni pasākumu un reformu, lai atdzīvinātu ekonomiku un uz visiem laikiem noņemtu bankrota draudus," intervijā laikrakstam "Ethnos" norādīja Sturnars, vienlaikus atzīstot, ka Grieķijai nācies nest "lielus upurus", tostarp, samazināt algas un pensijas.

"Nākamās nedēļas ir izšķirošas valsts izdzīvošanai, jo, ja iesim pa citu ceļu, nekā liek loģika, tas var izvest mūs laukā no eirozonas un iekšā bankrotā," atzīmēja ministrs.

Jau vēstīts, ka Grieķija ir spiesta veikt budžeta samazināšanu, lai septembrī iegūtu palīdzības programmas nākamo maksājumu 31,5 miljardu eiro (22,13 miljardu latu) apmērā.

ES, SVF un ECB jau divas nedēļas mudina Grieķijas valdību pieņemt jaunos budžeta taupības pasākumus, ko vajadzēja izdarīt jau pagājušajā mēnesī, bet ārkārtas vēlēšanu dēļ šis process ir aizkavējies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits