Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Grieķijas lielākajā migrantu nometnē izcēlušies ugunsgrēki

Grieķijas lielākajā migrantu nometnē - Lesbas salā esošajā Morijas nometnē - un tās apkārtnē naktī uz trešdienu izcēlās vairāki lieli ugunsgrēki, kuru dēļ lielākā daļa nometnes iemītnieku tika evakuēti, ziņoja vietējie mediji.

Stipri vēji, kuru ātrums sasniedza līdz 17 metriem sekundē, uzkurināja liesmas. Palīdzības organizācijas un brīvprātīgie stāstīja, ka dažu cilvēku atkāpšanās ceļus nogrieza liesmas un dūmi.

Ugunsgrēku cēlonis vēl nav noskaidrots. Daži nometnes iemītnieki sacīja, ka tos izraisījuši salas vietējie iedzīvotāji, bet saskaņā ar citām ziņām migranti paši izraisīja ugunsgrēkus un tad traucēja ugunsdzēsēju darbu.

Vietējās varas iestādes paziņoja, ka liels skaits migrantu pēc ugunsgrēku izcelšanās izbēguši no šīs nometnes. Trešdien īpašo uzdevumu policija tika izvietota ap nometni un gar ceļu uz salas galveno pilsētu Mitilini, lai neļautu izbēgušajiem migrantiem sasniegt ostu.

Nav ziņots, ka ugunsgrēkos kāds būtu ievainots. 

Lesbas ārkārtas situāciju dienesti kopš otrdienas vakara ir cīnījušies ar lielu meža ugunsgrēku apmēram 25 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Morijas.

Morijas nometne ir pārpildīta. Saskaņā ar jaunākajiem datiem šajā nometnē, kas oficiāli paredzēta 2757 cilvēku uzņemšanai, dzīvo 12,6 tūkstoši patvēruma meklētāju. 

Nometne kopš pagājušās nedēļas ir bijusi pakļauta jaunā koronavīrusa karantīnai pēc infekcijas gadījumu skaita palielināšanās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits