Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Grieķijas policija izmanto piparu gāzi pret protestējošiem pensionāriem

Grieķijas policija pirmdien izmantojusi piparu gāzi protestējošo pensionāru izklīdināšanai.

Opozīcijas aicinājumam protestēt pret pensiju samazināšanu atsaucās tūkstošiem pensionāru.

Sadursmes ar policiju izcēlās, kad grupa pensionāru mēģināja pārraut policijas ķēdi un piekļūt premjerministra rezidencei, kamēr citi seniori centās apgāzt policijas automašīnu.

Policija lietoja asaru gāzi nelielos daudzumos. Tas pensionārus nespēja apstādināt, bet ātri izpelnījās mediju uzmanību.

Pilsoņtiesību aizsardzības ministrs nekavējoties uzņēmās atbildību par piparu gāzes izmantošanu un aizliedza turpmāk "izmantot jebkādas gāzes pensionāru un strādnieku protestos".

Pensionāri ar tādiem saukļiem kā "Mēs nevaram izdzīvot ar 400 eiro pensiju" un "Lai bagātie maksā par krīzi" protestēja pret 15 secīgiem pensiju samazinājumiem, no kuriem pēdējais notika aprīlī.

Pensionēšanās sistēmas reformas ir daļa no Grieķijas starptautisko kreditoru prasībām. Rezultātā pensijas samazinātas par 25% līdz 50%, liecina Grieķijas Sociālās apdrošināšanas organizācijas (IKA) publiskotie dati.

Seši no desmit Grieķijas pensionāriem saņem pensiju, kas mazāka par 700 eiro mēnesī, pagājušajā nedēļā paziņoja pensionāru organizācija.

Top komentāri

pareizi
p
lai macas no musejiem ka pa 200 iszdivot. Ziemas viniem nav kuriinat nevajag.dzivo un priecājies.
....aatri izpelniijaaas mediju uzma
.
(kas jau nosodams fakts), tachu ir loti daudz faktu sheit (Griekijaa), kad daudzkaart tika valsts konstituucija paarkaapta (katru reizi, kad tiek par kaadiem starptautiskiem noteikumiem balsots), kad starptausikie meediji nekaadu uzmaniibu nepieveersh, jo peec buutiibas no taa pasha katla tachu eed.... Liidziigi jau tas pats, domaaju, arii Latvijaa... Mediju galvenais uzdevums: manipuleet ar cilveeku domaashanu un spriedumiem, bet nu jau saak muus uzskatiit par galiigiem auniem....
aha
a
kad Latvijas pensionāri mēģinās pārraut policijas ķēdi un piekļūt prezidenta rezidencei, kamēr citi seniori centīsies apgāzt policijas automašīnu???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits