Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Iebraucējus vaino noziedzībā

Statistika neapliecina apgalvojumus, ka masveida imigrācija veicinājusi noziedzību Vācijā, ceturtdien lasāms avīzē Diena.

Vācijā no jauna uzvirmojušas diskusijas par to, vai masveidīgā imigrācija ir veicinājusi noziedzības pieaugumu pēc tam, kad Ziemassvētku vakarā bariņš iebraucēju Berlīnes metro mēģināja pielaist uguni cilvēkam. Tas notika tikai dažas nedēļas pēc tam, kad valsts dienvidu pilsētā Freiburgā policija aizturēja afgāņu vīrieti, kuru tur aizdomās par jaunas sievietes izvarošanu un slepkavību.

Galēji labējie politiķi izmantojuši atsevišķus imigrantu izdarītus smagus noziegumus, lai sabiedrībā vairotu pārliecību, ka kancleres Angelas Merkeles atvērto robežu politika Vāciju ir padarījusi nedrošāku. Oficiālā statistika gan liecina, ka ievērojamais iebraucēju skaita pieaugums nav veicinājis krasu noziedzības situācijas pasliktināšanos. 

No pēdējā laikā notikušajiem noziegumiem, kuros iesaistīti iebraucēji, Vācijas sabiedrībā visplašāko rezonansi izraisījusi 19 gadu vecas medicīnas studentes slepkavība Freiburgā.

Marija Ladenburgere tika nogalināta 16. oktobra vakarā brīdī, kad viņa devās mājās no ballītes. Jaunās sievietes līķi nākamajā rītā atrada tuvējā upē. Autopsijā atklājās, ka pirms nāves sieviete ir tikusi izvarota.

Iespējamo jaunietes slepkavu – Afganistānas pilsoni – aizturēja decembra sākumā. Viņam sadzina pēdas, pateicoties DNS paraugiem, kurus uzgāja uz noslepkavotās ķermeņa un nozieguma vietā.

Vācijas Federālā kriminālpolicija apgalvo, ka šogad no janvāra līdz jūlijam valstī reģistrēti 142,5 tūkstoši noziegumu, kuros bijis iesaistīts vismaz viens imigrants. Tas esot par 36% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā. 

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 29. decembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits