Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Igaunijā ieviesta elektroniskā sūtījumu deklarēšanas sistēma

Igaunijas Nodokļu un muitas departaments ekspluatācijā nodevis tiešsaistes instrumentu, kas ļauj cilvēkiem, kuri saņem pasta sūtījumus no trešajām valstīm, tiešsaistē aizpildīt muitas deklarāciju.

Elektroniskā sūtījumu muitas deklarēšanas sistēma Igaunijā darbu sāka otrdien.

"Arvien vairāk Igaunijas iedzīvotāju iepērkas tiešsaistē, un liela daļa šo preču Igaunijā tiek ievestas no valstīm ārpus Eiropas Savienības, galvenokārt, no Ķīnas. Tas nozīmē, ka arvien vairāk cilvēku saskaras ar sūtījumu deklarēšanu. 2014. gadā tika iesniegtas 7524 sūtījumu deklarācijas, bet gadu vēlāk to skaits jau dubultojās," sacīja muitas departamenta vadītājs Urmass Koidu.

No sūtījumiem, kas saņemti no valstīm, kas atrodas ārpus Eiropas Savienības un kuru vērtība pārsniedz 22 eiro, ir jāiesniedz muitas deklarācija.

Igaunijas Nodokļu un muitas pārvalde norādīja, ka jaunā sistēma atvieglos arī cilvēku, kas no ārvalstīm ieved preces, kuru vērtība pārsniedz no nodokļiem atbrīvoto summu, jo viņi varēs deklarēt preces tiešsaistē trīs dienas pirms ierašanās valstī.

Gan sūtījumu, gan ievesto preču deklarācijas ir pieejamas igauņu, krievu un angļu valodā. Sistēmas izstrādei izmantots Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits