Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Igaunijā sāk piena popularizēšanas kampaņu

Igaunijā sākta piena popularizēšanas kampaņa, un galvenais Igaunijas Pārtikas rūpniecības savienības īstenotās propagandas kampaņas tēls būs krāsaina piena govs skulptūra, kuru plānots izvietot dažādu Igaunijas pilsētu centrālajos laukumos.

Pirmo kampaņas skulptūru plānots izvietot Tartu.

Igaunijas Pārtikas rūpniecības savienības direktore Sirje Potisepa sacīja, ka kampaņas uzdevums ir atgādināt iedzīvotājiem, ka Igaunijā ir ļoti daudz labu pārtikas produktu, tostarp piens.

"Ja ņem vērā daudzās piena noderīgās īpašības, govi, kas dod pienu, var uzskatīt par supervaroni. Tādēļ mēs vēlētos prezentēt piena lietderīgumu ar uzkrītošu supergovs skulptūru jautrās krāsās," viņa klāstīja.

"Tartu Mākslas augstskolas Tēlniecības fakultātes meistara Lauri Tammes un mākslinieces Illi Oto veidotā piena govs skulptūra aicinās cilvēkus fotografēties un nedusmoties, ja bērni vai cilvēki, kas vēlas labu fotogrāfiju, uz tās uzsēdīsies," piebilda savienības direktore.

Potisepa teica, ka Igaunijas iedzīvotāji pienu patērē labprāt, ko apliecina arī tas, ka veikalos piena produktu plauktos Igaunijā ir bagātīgāks klāsts nekā daudzās citās pasaules valstīs. "Mēs vēlamies, lai piens nešaubīgi ieņemtu nozīmīgu vietu produktu izvēlē, jo īpaši bērniem un jauniešiem, - gan lai gūtu spilgtas garšas piedzīvojums, gan uzturētu stipru sava organisma, kas aug un veidojas, veselību," viņa sacīja.

Piens ir raksturīga Igaunijas iedzīvotāju ikdienas ēdienu un dzērienu izvēle, uzsvēruši grāmatas Normāls uzturs autori Mihkels Zilmers un Anne Lila.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits