Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Igaunijas veselības ministrs rosinās valdībai ieviest nodokli cukuram

Igaunijas veselības un darba lietu ministrs Jevgeņijs Osinovskis paziņojis, ka ierosinās valdībai valstī ieviest nodokli cukuram.

"Mēs iesniegsim ierosinājumu par to. Man ir bažas, ka mūsu partneri ir diezgan skeptiski. Labi, tad viņi var ierosināt citas iespējas," Osinovskis teicis intervijā laikrakstam Postimees, atbildot uz jautājumu par iespēju ieviest nodokli cukuram.

Viņš paskaidroja, ka Igaunijas Sociālo lietu ministrija sadarbībā ar ANO Pasaules Veselības organizāciju ir veikusi pētījumos balstītu analīzi par nodokļiem dažādiem produktiem. "Rezultāti ir tādi, ka būtu saprātīgi to darīt, lai glābtu cilvēku veselību, un mēs no tā iegūsim naudu," piebilda ministrs.

Igaunijas Darba devēju konfederācija paziņojusi, ka tikšanās laikā maija beigās premjerministrs Tāvi Reivass tās pārstāvjiem apsolīja, ka valdība valsts budžetu nepiepildīs, izmantojot netiešos nodokļus, piemēram, cukuram un taukiem.

Uz darba devēju pārstāvju jautājumu Reivass atbildējis, ka nekādi netiešie nodokļi netiks ieviesti. "Veselības aizstāvji nepārtraukti raisa diskusijas par šo jautājumu, un nodoklis cukuram tika aplūkots valsts budžeta izstrādē kā viens no iespējamiem ieņēmumu avotiem, bet ideja nekavējoties tika noraidīta. Valdība neplāno ieviest nodokli cukuram vai taukiem," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem citēts Reivasa teiktais.

Sociālo lietu ministrijas vadīta darba grupa savos dokumentos ir paudusi apņēmību ieviest nodokli pārtikas grupai, kas ietver gāzētos dzērienu un alkoholiskos dzērienus, vai arī dažām pārtikas produktu sastāvdaļām, piemēram, cukuram vai dažām taukskābēm. Vienlaikus darba grupa atzina, ka pēc noteiktu pārtikas produktu sastāvdaļu aplikšanas ar nodokli tās visticamāk tiks aizstātas ar sastāvdaļām, kas nav apliktas ar nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits