Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Japānas kompānijas pēc Brexit varētu "izvākties" no Lielbritānijas

Liela daļa Japānas kompāniju pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) varētu pamest Lielbritāniju, Ķīnā notiekošā G20 samita laikā brīdinājusi Tokija. Kā vēsta CNN, liela daļa Japānas kompāniju uztvēra Lielbritāniju kā vārtus uz ES tirgu, tāpēc investēja milzu līdzekļus ražotņu un pārstāvniecību attīstībā tieši šajā valstī.

Nu tādi autobūves giganti kā Toyota, Nissan un Honda, kā arī daudzas citas kompānijas 15 lapu memorandā norādījušas, ka ļoti rūpīgi sekos līdzi tam, kā Lielbritānija tiks galā ar ekonomiskās sadarbības jautājumu sakārtošanu pēc Brexit. Japānas uzņēmumi cer, ka  Lielbritānija darīs visu iespējamo, lai ierobežotu Brexit negatīvo ietekmi uz biznesu. Ja tas netiks izdarīts, Japānas uzņēmumi, īpaši banku sektors, brīdina, ka varētu pārcelt birojus no Lielbritānijas uz citām Eiropas Savienības valstīm, lai garantētu brīvu produktu tirdzniecību visā ES teritorijā.Arī autoražotāji, kuri spēkratus montē Lielbritānijā, nobažījušies par to, ka pēc Brexit nāktos saskarties ar dažādiem sarežģījumiem un papildu izmaksām, piemēram, automašīnu detaļu importa nodevām.Lielbritānijas jaunā premjerministre Terēza Meja, spītējot pamatīgajai neskaidrībai, pirms samita gan mēģinājusi bažas kliedēt, uzsverot, ka viņas vadītā valsts aizvien "ir atvērta biznesam". "Mēs panāksim, ka Brexit ir veiksmes stāsts, un viens no veidiem, kā to paveikt, ir izmantot Lielbritānijas kā varenas tirgotāju nācijas stiprās puses, veidojot jaunus tirdzniecības sakarus visā pasaulē," norādījusi Meja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits