Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Junkers pārmet Grieķijas valdībai maldināšanu

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers pārmetis Grieķijas valdībai, ka tā saviem vēlētājiem nestāsa patiesību par sarunām ar starptautiskajiem kreditoriem, vēsta BBC. Šādi viņš komentējis Grieķijas premjerministra Alekša Cipra teikto, ka kreditori mēģina "pazemot" Grieķiju.

"Es vainoju grieķu valdību, ka tā stāsta savai sabiedrībai kaut ko tādu, kas nesaskan ar to, ko es tiešām esmu teicis Grieķijas premjerministram," paziņojis Junkers.

Ciprs pirms tam bija publiski izteicies, ka starptautiskie aizdevēji pieprasa pievienotās vērtības nodokļa (PVN) celšanu elektroenerģijai. Citi grieķu ministri bija stāstījuši, ka aizdevēji prasa paaugstināt pārdošanas nodokli medikamentiem.

Savukārt Junkers apgalvoja: "Es neatbalstu PVN paaugstināšanu medikamentiem un elektroenerģijai, un [Grieķijas] premjerministrs to zina. Tā būtu liela kļūda. Diskusijas pašā Grieķijā un ārpus tās būtu daudz vieglākas, ja Grieķijas valdība stāstītu, kādi ir Eiropas Komisijas patiesie priekšlikumi."

Taču Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis uzstāja, ka Eiropas Komisijas priekšlikumos ir iekļauti PVN palielinājumi: "Vai nu Junkers nav lasījis dokumentus, ko nodeva Cipram, vai arī viņš tos ir izlasījis un aizmirsis tajos teikto."

Cipra valdībai līdz šim nav izdevies ar kreditoriem - Eiropas Komisiju, Eiropas Centrālo banku un Starptautisko Valūtas fondu - vienoties par atlikušo 7,2 miljardu eiro saņemšanu no finanšu glābšanas programmas. Ja Grieķija nesaņems naudu, tai draud maksātnespēja 30. jūnijā, kad tai jānorēķinās par saistībām ar SVF 1,6 miljardu eiro apmērā.

Varufakis teicis vācu laikrakstam Bild, ka neplāno nekādu jaunu priekšlikumu iesniegšanu eirozonas finanšu ministriem arī ceturtdien.


sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits