Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kačiņskis: Merkele vēlas pakļaut Varšavu

Vācijas kanclere Angela Merkele vēlas, lai Polija pakļautos savai ietekmīgajai kaimiņvalstij, grāmatā "Mūsu sapņu Polija" apgalvo Polijas opozīcijas līderis konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) vadītājs Jaroslavs Kačiņskis.

Viņaprāt, Merkele "pārstāv to Vācijas politiķu paaudzi, kuri vēlas atjaunot Vācijas imperiālo varu". "Stratēģiska sadarbība ar Krieviju ir daļa no šī plāna, un Polija tam tikai ir šķērslis. Viņiem jāpanāk, ka mūsu valsts tiek pakļauta tādā vai citādā veidā," raksta bijušais premjerministrs.

"Būtiskākais ir tas, ka Merkele vēlas, lai Polija pakļautos, iespējams, maigā veidā, taču tā vienalga ir pakļaušanās," teikts grāmatā.

Kačiņskis uzskata, ka Merkele kancleres amatu ieguvusi, pateicoties politiķiem, kuri vēlas atjaunot valsts imperiālistisko dominanci. "Es nedomāju, ka kanclera amata piešķiršana Merkelei bija tikai nejaušība. Taču es plašāk savus uzskatus neizklāstīšu, lai spriež politikas zinātnieki un vēsturnieki," raksta politiķis.

Tikmēr Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle trešdien noraidīja Kačiņska apgalvojumus, uzsverot, ka viņš nerunā visu poļu vārdā. "Man nav šaubu, ka lielais vairums poļu augsti vērtē draudzību ar Vāciju," komentējot Kačiņska izteikumus, norādīja ministrs.

Vestervelle arī atzina, ka nevēlas iesaistīties Polijas iekšējās diskusijās pirms svētdien gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kurās Kačiņska vadītā partija saskaņā ar sabiedriskās domas aptaujām ierindotos otrajā vietā aiz valdošās "Pilsoniskās platformas" (PO).

"Taču man ir ticība Polijas tautai, Polijas un Vācijas draudzībai. Tā ir nobriedusi, tā ir stabila, un tā ir svētība ne tikai abām tautām, bet arī Eiropai kopumā," uzsver Vestervelle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits