Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Karš Ukrainā liek arī Īrijā debatēt par neitralitāti

Krievijas iebrukums Ukrainā un tā radītie draudi starptautiskajai drošībai likuši ne tikai mainīt sabiedrības uzskatus par valsts neitralitāti Krievijai tuvējā Somijā un Zviedrijā, bet arī raisījuši diskusijas par valsts militāro neitralitāti Īrijas sabiedrībā, vēsta News.sky.com.

Atšķirībā no daudzām citām Eiropas Savienības valstīm, to skaitā arī Somijas un Zviedrijas, kas ir nosūtījušas letālos aizsardzības ieročus un munīciju Ukrainas bruņotajiem spēkiem, lai palīdzētu tiem aizstāvēties pret Kremļa agresiju, Īrija to nav darījusi. Īrijas valdība gan ir apsolījusi atvēlēt 31 miljonu eiro palīdzībai Ukrainai, taču tās bruņotajiem spēkiem tiek sūtītas tikai bruņuvestes un karavīru maltīšu komplekti.

Īrijas premjerministrs Mikāls Mārtins vairākkārt uzsvēris, ka Īrija nav politiski vai morāli neitrāla pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, ko Īrijas valdība nosodījusi ar visstingrākajiem izteikumiem. "Īrijā būs debates," viņš izteicās, jautāts par valsts līdzšinējo neitralitāti. "Taču mums nav laika tam tieši tagad. Krīzes vidū nevar dienas laikā mainīt ilglaicīgas politikas principu."

Īrijas aizsardzības un ārlietu ministrs Saimons Kovenijs teica Sky News: "Nedomāju, ka izmaiņas notiks ātri, taču pēc tādām tagad Īrijā ir palielinājusies vēlme. Es varētu organizēt debates par Īrijas lielāku iesaistīšanos Eiropas Savienības kolektīvās aizsardzības un drošības jautājumos. Īrijas sabiedrība to varētu atbalstīt, redzot Krievijas brutalitāti Ukrainā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits