Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Saakašvili apgalvo, ka tieši Porošenko esot licis lielākos šķēršļus centieniem apkarot korupciju Ukrainā

Korupcijas apkarotājs Miša sola nepadoties

Odiozais Gruzijas eksprezidents Mihails Saakašvili šonedēļ ar skaļu troksni atkāpās no Ukrainas dienvidu apgabala Odesas gubernatora amata, kurā viņu pērn iecēla valsts prezidents Petro Porošenko.

Odesai bija jākļūst par placdarmu Ukrainas valdības pasludinātajām reformām un karā pret plašo korupciju valsts pārvaldē. Demisionējušais Saakašvili apgalvo, ka tieši Porošenko esot licis lielākos šķēršļus karstasinīgā politiķa centieniem īstenot pārmaiņas. Viņa atkāpšanās gan nenozīmējot kapitulāciju. 

Porošenko rietumvalstīm ir apsolījis īstenot plašas reformas un izskaust korupciju, lai varētu saņemt finansiālu palīdzību, jo Ukrainas ekonomiku smagi iedragājusi valsts austrumos notiekošā karadarbība pret Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem. Tāpēc pēdējos gados vairākos atbildīgos posteņos tikuši iecelti ārzemnieki. 

Zināmākais no viņiem bija bijušais Gruzijas prezidents Saakašvili, kurš nelielo Kaukāza valsti vadīja no 2004. līdz 2013. gadam un tur īstenoja agresīvu pretkorupcijas politiku. 

Saakašvili par Odesas apgabala gubernatoru kļuva 2015. gada maijā. Saakašvili korupciju nodēvēja par Ukrainas problēmu numur viens. "Vai nu Ukraina ieviesīs reformas, vai arī mirs kā valsts," viņš pērn oktobrī sacīja BBC.

Tomēr tikai pusotru gadu pēc iecelšanas amatā Saakašvili nolēmis atkāpties, jo vairs nespējot cīnīties ar spēkiem, kuri viņam traucējot strādāt. "Es to vairs nevaru izturēt, man pietiek. Neviens man nav melojis tik daudz un tik ciniski [kā Porošenko]," par Mišu iesauktais politiķis paziņoja pirmdien.

Tomēr Saakašvili solījis, ka nepadošoties un "sāks jaunu posmu savā cīņā. Man rokas nenolaidīsies, lai viņi necer!"

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 9.novembra, numurā!
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits