Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krievijas karaspēks no divām pusēm pārtraucis virzību uz Kijevu; Čerņihivā dzīvojamā mājā trāpījusi raķete

Krievijas karaspēks no divām pusēm pārtraucis virzību uz Kijevu, naktī uz pirmdienu paziņoja Ukrainas prezidenta kancelejas padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Rietumos no Kijevas, ziemeļos pretinieks pilnībā pārtraucis virzību, dažas tā apakšvienības virzās atpakaļ," sacīja Arestovičs.

Viņš piebilda, Ukrainas artilērija un aviācija "turpina dot triecienus ienaidniekam arī naktī".

Iepriekš Arestovičs sacīja, ka trīs Ukrainas rietumu apgabalu teritoriālās aizsardzības spēki dodas uz Kijevu, lai palīdzētu aizstāvēt galvaspilsētu.

Naktī turpinājušies mēģinājumi izlauzties cauri Kijevas aizsardzībai, bet nesekmīgi, pirmdienas rītā paziņojis Kijevas aizsardzības komandieris ģenerālpulkvedis Aleksandrs Sirskis.

Viņš uzsvēra, ka visas ienaidnieka spēku kustības tika kontrolētas un lēmumi tika pieņemti savlaicīgi. Situācija galvaspilsētā tiekot kontrolēta.

Sirskis paziņoja, ka Krievijas karaspēka kolonas mēģinājušas ielauzties Kijevas priekšpilsētās, bet nesekmīgi. Uzbrūkošās armijas tehnikas kolonas esot iznīcinātas, un ienaidnieks cietis ievērojamus zaudējumus.

Tāpat Krievijas karavīri svētdien Ukrainas dienvidrietumos ieņēmuši Zaporižjas apgabala Berdjanskas pilsētas pašvaldības ēku, paziņojis pilsētas mēra pienākumu izpildītājs Oleksandrs Svidlo.

"Pirms vairākām stundām mēs kļuvām par lieciniekiem tam, kā pilsētas teritorijā ienāca smagā militārā tehnika un bruņoti karavīri, un sāka pārvietoties par visu mūsu dzimtās pilsētas teritoriju," sacīja Svidlo videouzrunā sociālajā tīklā "Facebook".

Viņš teica, ka pilsētas izpildkomitejas ēkā ienākuši Krievijas karavīri, kas viņam paziņojuši, ka esot  ieņēmuši pilsētas administratīvās ēkas, bet mēra pienākumu izpildītājs varot turpināt darbu.

"Uzskatu šo priekšlikumu par nepieņemamu. Tāpēc mēs, viss operatīvais štābs, atstājām izpildkomitejas ēku, taču turpinām strādāt un koordinēt operatīvā štāba darbu attālināti," sacīja Svidlo.

Berdjanskā ir vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju.

Krievijas bruņotie spēki devuši raķešu triecienu Ukrainas dienvidu pilsētas Mikolajivas lidostai, svētdienas vakarā paziņojis Mikolajivas apgabala administrācijas vadītājs Vitālijs Kims.

"Krievijas karaspēks devis raķešu triecienu Mikolajivas starptautiskajai lidostai," Kims ierakstījis saziņas platformā "Telegram".

Viņš piebildis, ka raidītas trīs raķetes, trāpīts lidostas skrejceļam un peronam.

Ukrainas ziemeļu pilsētā Čerņihivā dzīvojamā ēkā trāpījusi raķete, naktī uz pirmdienu paziņojis Ukrainas Valsts īpašo sakaru un informācijas aizsardzības dienests.

"Dzīvojamā mājā Čerņihivas centrā trāpījusi raķete. Sācies ugunsgrēks, deg divi apakšējie stāvi," teikts dienesta ierakstā saziņas lietotnē "Telegram".

Tajā piebilsts, ka ziņu par cietušajiem pagaidām nav.

pievienota 5.-7. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits