Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievijas mediji ziņo par naftasvada eksploziju Luhanskā

Ukrainas austrumu pilsētā Luhanskā, kuru kontrolē prokrieviskie separātistu kaujinieki, piektdien noticis sprādziens starptautiskajā naftas cauruļvadā "Družba", ziņoja Krievijas mediji.

Kaujinieku pašproklamētās "Luganskas tautas republikas" (LTR) uzņēmums "Luganskgaz" paziņoja, ka sprādziens izraisījis ugunsgrēku, kuru LTR Ārkārtas situāciju ministrijas darbinieki drīz nodzēsuši.

Incidents, kura cēloņi nav zināmi, noticis Malaja Vergunkas ciematā Luhanskas pilsētas robežās.

Krievijas valsts mediji ziņoja, ka apmēram 40 minūtes pēc tam Luhanskā noticis vēl viens sprādziens. Ar separātistiem saistīts sociālo mediju konts vēstīja, ka šis sprādziens noticis degvielas uzpildes stacijā pilsētas nomalē.

"Luganskgaz" ģenerāldirektore Tatjana Bogorodko paziņoja, ka "abu sprādzienu cēlonis ir diversija".

Nav ziņots, ka šajos sprādzienos kāds būtu cietis.

Ukrainas izlūkdienests jau pirms tam piektdien paziņoja, ka prokrieviskie spēki Donbasā mīnē infrastruktūras objektus, lai tos uzspridzinātu un apsūdzētu Ukrainu teroraktos.

"Ukrainas militārajam izlūkdienestam ir informācija, ka Krievijas specdienesti mīnē vairākus sociālās infrastruktūras objektus Doņeckā ar mērķi tos pēc tam uzspridzināt," teikts Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook".

Galvenā izlūkošanas pārvalde atzīmēja, ka "šo pasākumu mērķis ir destabilizēt situāciju uz laiku okupētajās teritorijās un radīt pamatojumu Ukrainas apsūdzēšanai teroraktos".

Galvenās izlūkošanas pārvaldes sabiedrisko attiecību dienests aicināja doņeckiešus neiziet no mājām un neizmantot sabiedrisko transportu.

Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs paziņoja, ka  noziedzīgo "Doņeckas tautas republikas" un "Luganskas tautas republikas" vadītāji maldina uz laiku okupēto Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritoriju iedzīvotājus ar apgalvojumiem par Ukrainas bruņoto spēku uzbrukumu, tomēr Ukraina neķersies pie uzbrukuma operācijas valsts austrumos un šo teritoriju deokupāciju veiks tikai politiski diplomātiskā ceļā.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihails Podoļjaks piektdien norādīja, ka Donbasa "republikas" šobrīd darbojas pēc sistēmiskas provokāciju programmas, kas tikusi izstrādāta agrāk.

Donbasa prokrievisko kaujinieku līderu videovēstījumi, kuros tie runā par nepieciešamību evakuēt iedzīvotājus Kijevas draudu dēļ, ierakstīti jau trešdien - divas dienas pirms to publiskošanas, vēstīja izdevums "Insider", atsaucoties uz starptautiskās pētnieciskās žurnālistikas projektu "Bellingcat".

"Nav izslēgts, ka okupanti paši sarīkos "evakuācijas" kolonnu apšaudi, lai pēc tam apsūdzētu Ukrainu. Mēs viennozīmīgi paziņojam: Ukrainas armija negatavojas uzbrukumam un neplāno nekādus triecienu ne pa Doņecku, ne pa Luhansku," sacīja Podoļjaks. "Tāpēc atbildība par provokācijām un iespējamiem upuriem būs uz Krievijas puses, kura 100% kontrolē notiekošo okupētajās teritorijās."

ASV valdība iepriekš piektdien norādīja, ka civilistu evakuācija prokrievisko kaujinieku kontrolētajās Austrumukrainas teritorijās ir cinisks Maskavas solis, lai novērstu uzmanību no Krievijas gatavošanās iebrukumam Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits