Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikraksts: Rietumi Abramoviču vairs neuzskata par svarīgu dialoga starpnieku

Krievijas oligarham Romānam Abramovičam varētu tikt noteiktas ASV sankcijas, jo viņa centieniem kļūt par starpnieku miera panākšanai starp Ukrainu un Krieviju sekmju nav, vēsta laikraksts Wall Street Journal.

Pirms gada Abramovičs enerģiski izvērsa aktivitātes, cenšoties apturēt karu Ukrainā, glābt savu reputāciju Rietumos un 15 miljardus dolāru vērtos īpašumus.

Rietumu politiķi cerēja, ka Abramovičam izdosies sagatavot augsni saturīgām sarunām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ņemot vērā oligarha un Kremļa saimnieka ciešos sakarus.

Tā kā karam gals joprojām nav redzams, Ukrainas, ASV un Eiropas amatpersonas atzīst, ka vairs necer, ka Abramovičam varētu būt svarīga loma kā dialoga starpniekam.

Pēc miera sarunu izgāšanās, kuras Abramovičs palīdzēja organizēt aprīlī, oligarhs centies sekmēt konkrētākas vienošanās, arī par gūstekņu apmaiņu, labības izvešanu no Ukrainas un amonjaka - no Krievijas.

ASV amatpersonas atzinušas, ka izturas pret Abramoviču arvien piesardzīgāk. Tās pagaidām atturas no tā, lai sekotu Lielbritānijas, Kanādas un Eiropas paraugam un noteiktu viņam sankcijas, uz ko uzstāj Ukraina.

Kijiva nesen iekļāva Abramoviču savu sankciju sarakstā, bet sankciju ieviešana apturēta līdz brīdim, kad būs atgriezušies gūstekņi.

Krievijas un Ukrainas diskusijās "viņš var spēlēt zināmu lomu, ja ir vajadzība iejaukties kaut kādos jautājums", sacīja Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks.

"Bet tā nav starpnieka loma, kas viņam bija pirmajos sarunu procesa raundos," viņš piebilda.

"Kad kāds ir zaudējis savu efektivitāti, pienācis laiks noteikt viņam sankcijas," sacīja bijušais ASV diplomāts Džims Vaserstroms. "Tā nav bezmaksas caurlaide uz visu mūžu."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits