Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lielbritānija apsūdz Briseli ļaunprātībā

Lielbritānijas Brexit ministrs Deivids Deiviss ceturtdien nosodījis Eiropas Savienības (ES) ieceri piemērot Londonai sankcijas, ja tā pārkāps bloka tiesību normas pārejas periodā, kas, kā plānots, ilgs aptuveni divus gadus pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES.

Deiviss norādījis, ka Brisele rīkojusies "negudri", publiskojot dokumenta projektu, kurā lietota "nepieklājīga valoda" un kas nav tapis "labā ticībā".

"Tas, ko mēs vēlamies, ir noteikt pārejas periodu, kura mērķis ir celt tiltu uz nākotni, kurā mēs labi sadarbosimies," norādīja Deiviss. "Un nedomāju, ka tas būtu labā ticībā publiskot dokumentu atklāti nepieklājīgā valodā un faktiski norādīt, ka viņi varēs patiesībā patvaļīgi pārtraukt pārejas periodu."

Šonedēļ Lielbritānija un ES sāka sarunas par pārejas periodu pēc Brexit, kura laikā saskaņā ar Briseles iecerēm Londonai būs jāpakļaujas visām ES tiesību normām, arī tām, kas tiks pieņemtas šī pārejas perioda laikā. Tajā pašā laikā britiem būs liegtas jebkādas iespējas ietekmēt to pieņemšanu.

Apmaiņā pret to Lielbritānijai tiek solīta netraucēta piekļuve ES kopīgajam tirgum.

Trešdien publiskotais vienošanās projekts paredz Briselei tiesības vērst pret Lielbritāniju sankcijas gadījumā, ja vēršanās ES Tiesā par iespējamo tiesību normu pārkāpumu prasītu pārāk daudz laika.

Šādas sankcijas varētu būt muitas tarifu piemērošana vai muitas pārbaužu atjaunošana, no kurām Lielbritānija pārejas periodā līdz 2020.gada decembrim joprojām būtu atbrīvota.

"Manuprāt diez vai tas ir juridisks dokuments. Tas ir politisks dokuments," norādījis Deiviss.

Top komentāri

Zorro
Z
"Labā ticībā"... Acis svīst no tulkojumiem šajā rakstā.
no problem
n
Japāna nav ES dalībvalsts, Kanāda nav ES dalībvalsts, Austrālija nav ES dalībvalsts, Jaunzēlande nav ES dalībvalsts. Un nekādu problēmu.
no problem
n
ES pārstāvju spriestspēju mazina tas, ka viņi cenšas aizkavēt Anglijas izstāšanos no ES, nu vismaz asti iespiest durvīs, lai tikai Anglija neaizlaistos pārāk tālu. Bet ja viņi skatītos uz Angliju kā uz iespēju, tad viņi spriestu pavisam citādi: lūk, blakus Eiropas Savienībai ir attīstīta, demokrātiska, rietumnieciska kodolvalsts, kā mēs varētu ar to sadarboties? Kamēr ES pārstāvji domās nevis par to, kā sadarboties, bet gan par to, kā ieriebt, nekas labs nav gaidāms. Paliks bešā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits