Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietusgāzēs Francijā, Itālijā un Grieķijā vairāki bojāgājušie

Francijas un Itālijas Rivjēru, kā arī daļu Grieķijas ir piemeklējušas stipras lietusgāzes, kas izraisīja plūdus un vismaz deviņu cilvēku bojāeju.

Francijas Rivjērā pirmdien vairāki autoceļi bija slēgti plūdu dēļ, bet Itālijas upēs turpināja celties ūdens līmenis.

Francijas Vāras departamentā ir gājuši bojā četri cilvēki, tai skaitā precēts pāris vecumā virs 70 gadiem, kuru automobilis iekļuva plūdos. Vēl viens cilvēks tika atrasts miris automobilī un viens gāja bojā, kad Vidusjūrā nogrima Francijas glābšanas laiva.

Grieķijā svētdienas vakarā un pirmdienas rītā tika atrasti miruši divi vīrieši, kuru burulaiva bija nonākusi sliktos laikapstākļos poe Antirio ostas 250 kilometrus uz rietumiem no Atēnām.

Vēl divas sievietes Grieķijā gāja bojā vētrās Egejas jūras salās. Viena no viņām zaudēja dzīvību, applūstot viņas pagraba istabai Rodas salā, bet otra noslīka Kosas salā, kad bija devusies peldēties.

Itālijas ziemeļos viena sieviete tika atrasta mirusi pēc tam, kad Bormidas upe aiznesa viņas automobili. Glābēji arī meklē iespējamus upurus pēc tam, kad zemes nogruvums izraisīja viadukta sagrūšanu pie applūdušās Savonas pilsētas.

Lombardijas reģiona Pavijas pilsētā turpināja celties Tičīno upes ūdens līmenis, applūdinot ielas un liekot daļai iedzīvotāju evakuēties.

Francijas upēs ūdens līmenis lēni sāka kristies, bet daudzas evakuētās ģimenes vēl nevarēja atgriezties mājās. Varas iestādes centās atjaunot elektroapgādi un attīrīt ceļus no sakritušajiem kokiem un dubļiem.

Grieķijā simtiem mājokļu applūda pēc vētras rajonos uz rietumiem no Atēnām. Stipru lietavu un zemes nogruvumu dēļ tika slēgta automaģistrāle, kas savieno ostas pilsētu Patras un Atēnas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits