Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lietuvas lauksaimnieki nepievienosies poļiem Ukrainas labības bloķēšanā

Lietuvas lauksaimnieki nepievienosies Polijas zemniekiem, kuri plāno uz nedēļu bloķēt ceļu uz Lietuvas robežas, protestējot pret, viņuprāt, negodīgu konkurenci, ko rada lētu Ukrainas graudu imports, pirmdien paziņoja Lietuvas Graudu audzētāju asociācijas vadītājs Aušris Macijausks.

"Lietuvas lauksaimnieki nav bloķējuši, nebloķē un neplāno bloķēt Ukrainas graudus," viņš teica Lietuvas sabiedriskajam radio. "Mēs redzam problēmu, bet, izprotot Ukrainas lauksaimnieku situāciju, mēs neplānojam bloķēt tā, kā to dara poļi," paskaidroja lauksaimnieku pārstāvis.

Macijauska vērtējumā, lielāka problēma Lietuvas lauksaimniekiem ir Krievijas labība.

Ziņu portāls "15min" svētdien vēstīja, ka Polijas lauksaimnieki no 1.marta plāno izveidot divas jaunas blokādes: pie bijušā Svecko robežšķērsošanas punkta ar Vāciju un uz ceļa pie bijušā Kalvarijas-Budzisko robežkontroles punkta ar Lietuvu. Plānots, ka blokāde ilgs aptuveni nedēļu.

Lietuvas lauksaimniecības ministra padomnieks Roks Petrašūns sabiedriskajai raidorganizācijai LRT sacīja, ka konfliktu par Ukrainas graudiem varētu kurināt naidīgi spēki, kas ir ieinteresēti Eiropas Savienības (ES) valstu cīņā pret Ukrainas importu.

"Daudzumi no Ukrainas, kas sasniedz Lietuvu, ir salīdzinoši smieklīgi, un praktiski nekas nenonāk šeit tranzītā," viņš teica.

Polijas lauksaimnieki pagājušajā otrdienā uzsāka jaunu protestu vilni, bloķējot aptuveni 100 ceļus uz Ukrainas robežu un piespiedu kārtā atverot divus Ukrainas dzelzceļa vagonus Medikas robežšķērsošanas punktā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits