Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lietuvas prezidente: ES jāsniedz Ukrainai gan ekonomiskā, gan militārā palīdzība

Eiropas Savienībai (ES) ir jāsniedz Ukrainai gan finansiāli ekonomiskā, gan militārā palīdzība, uzskata Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

"Palīdzībai ir jābūt gan ekonomiskai un finansiālai, gan arī citādai .. Es uzskatu, ka šodien jābūt daudzām iniciatīvām, sevišķi, ja ir runa par palīdzību Ukrainai. Tam jābūt militāram atbalstam," prezidente sacīja intervijā Ukrainas telekanālam 1+1.

Grībauskate pirmdien uzturēsies vizītē Ukrainā. Viņa sacīja, ka šīs vizītes gaitā plāno apspriest ar Ukrainas varas iestādēm palīdzības sniegšanu šai valstij un norādīt uz nepieciešamību efektīvi apkarot korupciju, jo korupcijas apstākļos visa finansiālā palīdzība no ārpuses būtu nederīga.

"Mēs esam gatavi palīdzēt un mēs palīdzēsim, ja Ukraina pārvarēs savu korupciju valsts pārvaldē. Jebkādas summas," atzīmēja Lietuvas prezidente.

Paredzams, ka Grībauskaite ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko pārrunās abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības, kā arī starptautiskos jautājumus.

Lietuva aktīvi aizstāv Ukrainas ciešākas attiecības ar Rietumvalstīm un asi kritizē Krieviju par tās atbalstu prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits