Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Meitenes nogalināšana Parīzē uzkurina pārmetumus par imigrācijas politiku

Francijas valdība aicinājusi labējos politiķus neizmantot pagājušajā nedēļā notikušo 12 gadu vecas meitenes slepkavību Parīzē, par kuru aizdomās tiek turēta nelegāli Francijā dzīvojoša alžīriete, sabiedrības sašutuma pret imigrāciju uzkurināšanai, vēsta France24.com.

12 gadu vecā meitene, kas tiek identificēta kā Lola, pazuda pagājušajā piektdienā pēc tam, kad bija devusies uz mājām no netālu esošās skolas. Vēlu vakarā viņas līķis tika atrasts plastmasas konteinerā pagalmā pie daudzdzīvokļu mājas, kurā viņa dzīvoja. Izmeklētāji ātri atklāja, ka novērošanas kamerās viņa redzama runājam ar 24 gadus vecu sievieti. Tika noskaidrots, ka šī sieviete, kurai bijušas diagnosticētas psihiskas problēmas, ievilināja Lolu savas māsas dzīvoklī. Tad viņa piespieda meiteni ieiet dušā un pēc tam viņu seksuāli izmantoja, nodarot miesas bojājumus un nožņaudzot. Aizdomās turamā tika aizturēta sestdienas rītā, un viņai jau izvirzītas apsūdzības izvarošanā un slepkavībā.

Valdības oponenti nav kavējušies uzsvērt faktu, ka aizdomās turamajai – Dabijai B.  ir nelegālas imigrantes statuss. Viņa legāli ieceļoja Francijā kā studente pirms sešiem gadiem, taču 20. augustā dokumentu pārbaudē lidostā tika konstatēts, ka viņai vairs nav tiesību uzturēties Francijā, un izsniegts rīkojums mēneša laikā pamest valsti.

Galēji labējā politiķe Marina Lepena nosodīja valdības migrācijas politiku: "Par šo barbarisko rīcību aizdomās turētajai nevajadzēja atrasties mūsu valstī. Kas jums traucē izbeigt šo nekontrolēto, slēpto migrāciju?" Galēji labējais bijušais kandidāts uz prezidenta amatu Ēriks Zemūrs nodēvēja noziegumu par frankocīdu. Galēji labējie politiķi gatavojas piedalīties īpašā protesta pasākumā ceturtdien.

Tieslietu ministrs Ēriks Dipons-Moreti aicināja labējos politiķus pagaidīt, līdz tiek noskaidrots, vai aizdomās turamā nebija pārsūdzējusi izbraukšanas rīkojumu: "Vienmēr, kad notiek traģēdija, jūs to izmantojat savās interesēs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits