Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Merkele: Kamēr nav Minskas pamiera nosacījumu, sankcijām pret Krieviju jāpaliek spēkā

Sankcijām, kuras Eiropas Savienība (ES) noteikusi Krievijai, ir jāpaliek spēkā, jo saglabājas iemesli, kuru dēļ tās ir noteiktas, ceturtdien paziņoja Vācijas kanclere Angela Merkele.

Sankcijas netiks atceltas tik ilgi, kamēr nebūs īstenoti Minskas pamiera nosacījumi, Pasaules Ekonomikas forumā Davosā norādīja kanclere.

"Ir neliels progress, kaut arī ir daudzas neveiksmes," par konfliktu sacīja Merkele.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien Davosā paziņoja, ka Ukrainas robežu nule kā šķērsojuši vairāk nekā 2000 Krievijas karavīru.

Šobrīd Ukrainā atrodas vairāk nekā 9000 Krievijas karavīru, 500 tanku, smagās artilērijas vienību un bruņutransportieru, sacīja prezidents.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka ir nepieciešams pārtraukt uguni un izpildīt Minskas pamiera vienošanos, ko Ukraina konsekventi turpina ievērot.

Minskas sarunās, kurās piedalījās Ukrainas, Krievijas, Maskavas atbalstīto teroristu un EDSO pārstāvji, septembrī tika panākta vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos.

Vienošanās cita starpā paredz nelikumīgo bruņoto formējumu, bruņu tehnikas, kaujinieku un algotņu izvešanu no Ukrainas, kā arī Ukrainas-Krievijas robežas pastāvīgu EDSO monitoringu.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits