Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Sociāldemokrāts Šulcs samazinājis savas iespējas uzvarēt

Merkele pārliecinošāka vienīgajās debatēs

Vācijas Sociāldemokrātu partijas (SPD) "lokomotīve" šomēnes gaidāmajās Bundestāga vēlēšanās Martins Šulcs vēl vairāk sašaurinājis savas jau tā niecīgās iespējas federālās valdības vadītāja amatā nomainīt konservatīvo Angelu Merkeli, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Svētdienas vakarā notikušajās vienīgajās partiju līderu priekšvēlēšanu televīzijas debatēs ar teicamām oratora spējām apveltītais bijušais Eiropas Parlamenta prezidents nespēja satricināt 12 gadu valdījušās kancleres pozīcijas. Eksperti un vēlētāji par debašu uzvarētāju atzinuši Merkeli.

Pirms debatēm Šulcs regulāri pārmeta Merkelei nevēlēšanos aktīvi iesaistīties priekšvēlēšanu kampaņā, tādējādi iemidzinot vēlētāju modrību. Jau ar pirmajām debašu minūtēm viņš uzbruka savai sāncensei. 

Šulcs apsūdzēja Merkeli vienpusējā rīcībā, 2015. gada vasarā nesaskaņojot ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm savu lēmumu atvērt robežas simtiem tūkstošiem migrantu un patvēruma meklētāju. Viņa bija gatava šādam konkurenta solim. "Mēs saskārāmies ar ļoti dramatisku situāciju. Kanclera dzīvē pienāk brīži, kad ir ļoti ātri jāpieņem lēmums," Merkeli citē ziņu aģentūra AFP.

Savā priekšvēlēšanu kampaņā Šulcs licis uzsvaru uz sociālo taisnīgumu, kas, viņaprāt, Merkeles un CDU valdīšanas laikā ticis atstāts novārtā. Viņš sacīja, ka Vācija "pavisam noteikti ir pārtikusi valsts", bet tajā pašā laikā daudzi sabiedrības locekļi, piemēram, vientuļie vecāki, pensionāri un ilgstošie bezdarbnieki, nesaņemot pienācīgu atbalstu no valdības. 

Arī uz šo pārmetumu Merkele atbildēja bez minstināšanās. Viņa norādīja, ka CDU valdīšanas laikā bezdarbnieku skaits Vācijā ir samazinājies no pieciem miljoniem līdz 2,5 miljoniem. Kanclere konkurentam arī atgādināja, ka pašreizējo Vācijas sociālās politikas modeli izveidoja pēdējā sociāldemokrātu valdība ar Gerhardu Šrēderu priekšgalā. 

Pēcdebašu aptaujas liecina, ka vairākums skatītāju par uzvarētāju atzinuši Merkeli. 55% raidsabiedrības ARD aptaujāto uzskata, ka pašreizējās kancleres sniegums bija pārliecinošāks. Tikai 35% ir šādās domās par Šulcu. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 5. septembra, numurā!
 

Top komentāri

Nu, bet protams!
N
To visu ļoti uzskatāmi varēja vērot un dzirdēt svētdienas vakarā. Jebkuri Šulca centieni izraisīt konfliktu (dueli) cieta pilnīgi fiasko ar Merkeles prātu, konsekvencēm, mieru un smaidu saskaroties. ''Savu mieru Es jums dodu'' - saka Kristus, un nevar nesajust, ka Merkele ir viena no tā mantiniecēm. Lai Dievs dod viņai veselību un ilgu mūžu!
Persijs
P
Merkele varēu pielikt savu roku Lidl atvēršanai Latvijā, lai ne visai pārtikušie latvieši varētu baudīt tos pašus labumus, ko vācieši. Lūk, kā lietuvieši bombardē Lidl veikalus, neredzētos, lieliskos un lētos produktus pirkdami un baudīdami. Bet mums Latvijā Maksimas akcijā katru nedēļu viens un tas pats - cietas bietes etiķī, zaļie zirnīši, kukurūza, marinēti Ķīnas vai Taizemes gurķi, it kā burkānu, kāpostu,kabaču, kāļu, sīpolu vai brokoļu konservus nekur vairs neražotu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits