Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Merkele: Varētu nākties apsvērt izmaiņas ES līgumā, lai paturētu Lielbritāniju

Eiropas Savienības (ES) līderiem varētu nākties apsvērt ES līguma grozīšanu, lai veiktu Lielbritānijas pieprasītās reformas, ceturtdien atzinusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Kā ziņots, eiroskeptiķu spiests, Apvienotās Karalistes premjers Devids Kemerons 2013.gadā apsolīja līdz 2017.gadam sarīkot referendumu par Lielbritānijas turpmāko dalību ES, ja šī gada vēlēšanās uzvarēs viņa vadītie toriji. Pirms referenduma viņš apņēmies panākt vienošanos par reformām ES, kurām var būt nepieciešama ES līguma maiņa.

"Ja tas patiešām ir nepieciešams, mums par to būs jādomā," Merkeli citē britu sabiedriskā raidorganizācija BBC.

Merkele arī norādīja, ka varētu atbalstīt dažas no Kemerona prasītajām izmaiņām. Viņa atzina, ka arī iepriekš risinājumi atrasti, izmantojot iespēju izstāties.

"Es esmu optimistiska, ka tad, ja mēs visi to vēlamies, mēs atradīsim labu risinājumu," sacīja Merkele. "Mums nav tādēļ naktīs jāmokās ar bezmiegu, bet jādara mūsu darbs un jārada nepieciešamie priekšnosacījumi, lai Lielbritānija paliktu ES."

Pirmdien Vācijas parlamenta Ārlietu komitejas vadītājs un Merkeles partijas biedrs Norberts Retgens norādīja, ka nav reālistiski izmainīt līgumu divu gadu laikā.

Merkele pati iepriekš ir atbalstījusi ideju par līguma maiņu, lai ciešāk integrētu eirozonas valstis, taču vācu amatpersonas privāti izteikušās, ka citās Eiropas galvaspilsētās par to ir maza interese.

Ceturtdien bijušais ārlietu ministrs Joška Fišers izteicās, ka Kemeronam nevajadzētu maldināt sevi ar pašreizējo Vācijas atbalstu reformām ES, jo Merkelei ir citas prioritātes.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits