Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ministrs: Francija un Lielbritānija ''viena otru saplosīs gabalos'' tirdzniecības sarunās

Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns prognozē, ka Francija un Lielbritānija, cenšoties panākt vienošanos par nākotnes tirdzniecības līgumu, ''viena otru saplosīs gabalos'', vēsta BBC.

"Bet tā ir sarunu sastāvdaļa, katrs aizstāvēs savas intereses," piebilda Ledriāns.

Uzstājoties Minhenes drošības konferencē, viņš arī sacīja, ka Apvienotajai Karalistei būs grūti sasniegt tās mērķi – līdz gada beigām vienoties par brīvās tirdzniecības līgumu ar ES.

Paredzams, ka Apvienotā Karaliste aicinās noslēgt līdzīgu tirdznieniecības līgumu tam, kādu ES  ir noslēgusi ar Kanādu.

Liebritānija no ES izstājās pirms divām nedēļām, taču līdz šā gada 31. decembrim, kad noslēgsies pārejas periods, Apvienotā Karaliste joprojām būs ES vienotā tirgus un Muitas savienības dalībvalsts.

Sarunas par abu pušu turpmākajām attiecībām sāksies martā, kad 27 ES dalībvalstis būs vienojušās par bloka sarunu pilnvarām. 

ES ir vairākkārt brīdinājusi, ka Apvienotā Karaliste nevar cerēt uz pirmšķirīgu piekļuvi tirgumu, ja tā negrasās pildīt ES sociālos un vides standartus.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Parlaments aicināja Apvienoto Karalisti ievērot ES prasības tādās jomās kā ķimikāliju regulēšana un pārtikas marķēšana, kā arī subsīdijām uzņēmumiem, tomēr Lielbritānijas ministri vairākkārt ir atteikušies no tik cieši reglamentētām attiecībām. 

Paredzams, ka īpaši lielas diskusijas raisīs jautājums par zvejas tiesībām, ES uzstāj, ka nepārtraukta piekļuve Apvienotās Karalistes ūdeņiem ir jāiekļauj jebkurā līgumā. Turpretim šādai prasībai iebilst Boriss Džonsons, norādot, ka Lielbritānija kā neatkarīga valsts pati kontrolēs zvejniecības nozari. 

 

Top komentāri

bet
b
Lai iebrauktu Anglijā (lai strādātu), būs jābūt nepieciešamai kvalifikācijai un jāprot angļu valoda. Labs precedents. Arī Latvijā ir jānosaka, ka pirms iebraukt Latvijā ir jāiemācās latviešu valoda.
Universālisma noriets 1
U
Progresisma pasaules uzskats, ko Rietumi nemitīgi gribēja izplatīt ar savu humānisma modeli, atduras pret pieaugošo pretestību. Pēc Franču revolūcijas Rietumu civilizācija gribēja nest Gaismu pārējai pasaulei. Uzņemšana bija labvēlīga, jo tā nāca ar progresu. Bet šodien no musulmaņu valstīm līdz neliberālajām valstīm un arī Ķīnā aug pretestība. “Civilizāciju sadursmes vietā te ir jākonstatē pretrietumu kustības milzums, kas izpaužas visur un atklāj jaunu laikmetu”. Savā grāmatā “Universālisma noriets” filozofe Šantāla Delsola pēta šī līdz šīm neredzētā noraidījuma dziļākos iemeslus. Viņa apraksta notiekošā ideoloģiskā kara aspektus, lai ļautu mums labāk saprast mūsu pasauli.
:)
:
Atkal 100 gadus karos? :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits