Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Nelegālo imigrantu jautājums sarežģī Austrijas un Ungārijas attiecības

Ungārija ceturtdien paziņoja, ka neuzņems atpakaļ nevienu no vairākiem tūkstošiem nelegālo imigrantu, kurus Austrija saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) noteikumiem vēlas sūtīt atpakaļ.

"Ir skaidrs, ka Ungārija šos migrantus nevar uzņemt atpakaļ," Ungārijas aizsardzības ministrs Ištvāns Šimičko norādīja preses konferencē, kurā piedalījās arī viņa Austrijas kolēģis Hanss Pēters Doskocils.

"Lai uzņemtu viņus atpakaļ, viņiem savu ceļu vajadzēja sākt šeit. Tomēr (..) viņi pirms ierašanās Ungārijā šķērsoja vairākas valstis. Viņi nenokļuva šeit pēkšņi burvestības dēļ. Viņi šķērsoja vairākas drošas valstis," tostarp Grieķiju, uzsvēra Šimičko.

Dublinas regula nosaka, ka patvēruma pieprasījumi jāizskata tajā ES valstī, kurā viņi ieradušies vispirms, bet, ja tie devušies tālāk bloka teritorijā, viņi nosūtāmi atpakaļ.

Austrija paudusi, ka tajā atrodas vairāki tūkstoši nelegālo imigrantu, kuri Ungārijai jāuzņem atpakaļ.

Šobrīd gan Vīne nevienu atpakaļ uz Ungāriju nesūta pēc pērn Austrijas tiesas noteiktā aizlieguma atpakaļ nosūtīt afgāņu ģimeni sakarā ar "necilvēcīgajiem apstākļiem" Ungārijā.

Austrijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Karls Heincs Grundbeks tomēr norādīja, ka tiesas lēmums attiecas tikai uz konkrēto gadījumu un neliedz atpakaļ sūtīt citus nelegālos imigrantus.

"Mēs no Ungārijas gaidām ļoti konkrētas lietas. Galu galā Ungārija ir ES un Šengenas dalībvalsts, un uz to attiecas Dublinas [regula]," viņš sacīja aģentūrai AFP, piebilstot, ka jūnijā Ungārijā ieradīsies Austrijas Iekšlietu ministrijas pārstāvji.

Ziņu aģentūra APA vēstīja, ka drīz ir gaidāma Austrijas, Slovēnijas un Ungārijas aizsardzības un iekšlietu ministru sanāksme.

Ungārija ir saņēmusi kritiku par tās robežu noslēgšanu nelegālajiem imigrantiem un bargajiem sodiem par nelikumīgu robežas šķērsošanu.

Šonedēļ bažas par Ungārijas ieviestajiem ierobežojumiem pauda ANO bēgļu lietu aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits