Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Obama ar Merkeli pārrunājuši situācijas saasināšanos Ukrainā

ASV prezidents Baraks Obama trešdien telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli pārrunājuši neseno situācijas saasināšanos Ukrainā, pavēstīja Baltais nams.

Obama sacīja, ka Ukraina ir panākusi progresu Minskas līgumā noteikto pienākumu izpildē un atkārtoja, ka Krievijai jādara tas pats, teikts trešdien izplatītajā Baltā nama paziņojumā.

Paziņojumā uzsvērts, ka pēdējā laika vardarbība ir biežāku prokrievisko kaujinieku spēku uzbrukumu rezultāts pie kontakta līnijas, kas tika izveidota saskaņā ar Minskas vienošanos.

Iepriekš Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvis Ukrainas kontaktgrupā sacīja, ka karojošās puses vienojošās otrdien - pirmajā skolas dienā - ieviest pamieru.

EDSO izteikusi satraukumu par neseno vardarbības saasināšanos Ukrainas austrumos. Ziņas par bojāgājušajiem tiek saņemtas gandrīz katru dienu.

Pamiers ir galvenais elements pirms sešiem mēnešiem panāktajā Minskas līgumā, norāda EDSO. Tajā arī aicināts atvilkt smagos ieročus, kas joprojām nav izdarīts.

Prokrievisko kaujinieku pārstāvis Deniss Pušiļins sacīja, ka viņš redz progresu dokumenta izveidošanā, kas noteiks smago ieroču, kas mazāki par 100 milimetru kalibru atvilkšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits