Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Orbāns neatbalsta sarunu sākšanu ar Ukrainu par iestāšanos ES

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdien paziņoja, ka neatbalsta sarunu sākšanu ar Ukrainu par pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), liekot saprast, ka viņa valsts varētu kļūt par nopietnu šķērsli Ukrainas ceļā uz ES.

"Ukraina nebūt nav gatava sarunām par tās centieniem pievienoties ES," piektdien intervijā valsts radio sacīja Orbāns. "Ungārijas nepārprotamā nostāja ir, ka sarunām nav jāsākas," viņš uzsvēra.

Orbāns apgalvoja, ka Ungārijas iebildumi pret iestāšanās sarunu sākšanu ar Ukrainu nav saistīti ar Ungārijai paredzētā ES finansējuma aizturēšanu,  premjeram šādi cenšoties kliedēt aizdomas, ka viņa valdība izmanto savu balsi, lai vērstu spiedienu pret Briseli un panāktu, ka Ungārija šo finansējumu saņem.

Kā sacīja Orbāns, viņa valdība "neakceptēs" ES spiedienu, lai panāktu Budapeštas atbalstu Ukrainas pieteikumam dalībai ES apmaiņā pret to, ka tiek pārtraukta finansējuma Ungārijai bloķēšana.

ES līderi decembra vidū pieņems lēmumu, vai Ukraina būtu oficiāli uzaicināma sākt iestāšanās sarunas, un Ungārija šajā procesā varētu būt potenciāls šķērslis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits