Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Orbāns plāno lielas izmaiņas Ungārijas konstitūcijā

Ungārijas valdība rudenī sāks pārskatīt valsts konstitūciju, piektdien radio paziņoja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, piebilstot, ka šis process var aizņemt 12 līdz 18 mēnešus.

Orbāns, kurš aprīlī tika apstiprināts premjera amatā uz trešo termiņu pēc kārtas, plašāku informāciju neatklāja, vienīgi norādīja, ka diskusijas sāksies septembrī.

Orbāna vadītā konservatīvā partija Fidesz kontrolē 133 no 199 vietām parlamentā, kas nodrošina tai divu trešdaļu vairākumu, ar ko pietiek, lai mainītu jebkuru likumu.

"Rudenī mēs vēlētos sākt gadu līdz pusotru gadu ilgu konstitūcijas pārskatīšanu, izvērtējot, kas ir darbojies un kas būtu varējis darboties," norādīja Orbāns. Premjers sacīja, ka tiks meklētas plaisas, kas jāaizpilda jaunajā konstitūcijas tekstā.

Pēc nākšanas pie varas 2010.gadā Orbāns izmantoja savu spēcīgo mandātu parlamentā, lai pārrakstītu konstitūciju. Viena no kritizētākajām izmaiņām, kas tika pieņemtas, bija augstākās tiesas pilnvaru ierobežošana budžeta un nodokļu jautājumos.

 

Top komentāri

Hmm
H
Nezinu, kas Orbānam ir padomā, bet spriežot pēc iepriekšējiem darbiem, var droši teikt, ka Orbāna reformām var uzticēties daudz lielākā mērā nekā, piemēram, Makrona reformām.
>Hmm
&
Par kādiem darbiem ir runā? Līšanu kremļa pakaļā?! Un pastāsti mums par tām iepriekšējām reformām! Kaut kā nekas nav dzirdēts!!!
Izskatās
I
Ka kremļa pakalpiņš jorbāns nolēmis piemērot konstitūciju savām vēlmēm palikt par mūžīgo prezidentu tāpat kā to jau izdarīja putlers!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits