Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

papildināts (19:01) - Junkers: Krievija ir ES stratēģiskā problēma

Krievija ir Eiropas Savienības (ES) "stratēģiskā problēma", ceturtdien atzina Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers, vienlaikus solot, ka Brisele strādās pie tā, lai Maskavu atkal padarītu par savu partneri.

"Jā, Krievija ir stratēģiska problēma jau kādu laiku, un es ceru, ka rīt Krievija būs stratēģiskais partneris," pēc sarunām ar Bulgārijas premjerministru, kurās galvenā uzmanība bija pievērsta Maskavas lēmumam atcelt gāzes vada South Stream būvniecību, sacīja Junkers.

Viņš arī paziņoja, ka South Stream joprojām var tikt uzbūvēts, neskatoties uz Krievijas rīcību.

"South Stream var tikt uzbūvēts. Nosacījumi ir zināmi jau sen, tur nav nekā jauna. Bumba ir Krievijas laukuma pusē," sacīja Junkers.

"Mēs esam gatavi un tiek veikti sagatavošanās darbi," viņš piebilda.

"Mēs vēlamies, lai enerģija plūst uz Bulgāriju un visu Eiropu, un mēs nesamierināsimies ne ar kādu šantāžu enerģētikas jautājumos," paziņoja EK prezidents.

Arī Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs pauda viedokli, ka projekts var turpināties, un norādīja, ka Krievijas lēmums, viņaprāt, bijis pāragrs.

"Es ceru, ka tehniskās detaļas, kas stāv ceļā South Stream, tiks pārvarētas 9.decembrī", kad notiks ES sanāksme, norādīja Borisovs.

Bulgārija vasarā apturēja visus darbus pie gāzesvada būvniecības savā teritorijā, paziņojot, ka projekts neatbilst Eiropas Savienības tiesību aktiem.

Savukārt, jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzrunā sacīja, ka Krimas aneksija Rietumiem bija izdevīgs notikumu attīstības scenārijs, jo deva labu ieganstu, lai ieviestu sankcijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits