Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pāvests noraida ideju par celibāta atcelšanu

Pāvests Francisks svētdien noraidījis priesteru celibāta atcelšanas iespēju, taču atzinis, ka pastāv iemesli apspriest gados vecāku precētu vīriešu ordinēšanu, lai ar mācītājiem nodrošinātu nomaļus esošas draudzes, kur to trūkst.

Francisks pauda pārliecību, ka celibāts esot Dieva dāvana katoļu baznīcai, un noraidīja iespēju padarīt to par vispārējas izvēles jautājumu.

Tomēr mācītāja nepieciešamība zināmās pasaules daļās varētu attaisnot alternatīvus risinājumus, atzina Romas katoļu baznīcas galva.

"Manuprāt, šādā nozīmē jautājumam jābūt atvērtam - tur, kur pastāv problēmas priesteru trūkuma dēļ," norādīja Francisks. "Nesaku, ka tas būtu jādara, jo neesmu pietiekami to apsvēris vai par to lūdzies. Taču teologiem tas jāizpēta."

Ar šiem izteikumiem žurnālistiem pāvests nācis klajā, atgriežoties no Panamas.

Brazīlijas bīskapi jau sen rosinājuši baznīcai apsvērt tā dēvēto viri probati ordinēšanas iespēju, lai ar mācītājiem nodrošinātu Amazones baseina attālās draudzes, kur ticīgajiem bieži mēnešiem ilgi nākas iztikt bez dievkalpojuma un kur sākušas iespiesties protestantu baznīcas.

 

Top komentāri

ateists
a
Man ir pilnīgi vienalga, vai viņiem ir celibāts vai nav. Ja viņi tā grib, lai tā ir. Vai tad žēl? Būtu muļķīgi aicināt veģetāriešus ēst gaļu.
Pravietisnejaukais
P
Ja kritīs celibāts, kritīs arī Romas katoļu baznīca, to taču viņi saprot un neatkāpsies ne collu. Drīzāk Putins atdos japāņiem Kuriļu salas, nekā pāvests atkāpsies no celibāta.
Manuprāt
M
"Svētie" vienkārši pieraduši seksoties ar jaunu puisēnu miesām un Dvēseli. Viņiem sievietes nav vajadzīgas. Tā, kā priekš kam atcelt celibātu, ja koru zēnu pietiekami.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits