Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pie Luhanskas atrasts Vagner algotņu masu kaps

Krievijas okupētās Luhanskas pilsētas apkārtnē vietējie iedzīvotāji ir atraduši jaunu masu kapu ar 42 apbedījumiem, kur var būt aprakti Krievijas privātā algotņu grupējuma Vagner dalībnieki, ziņoja britu raidsabiedrības BBC krievu dienests.

Masu kaps tika atrasts februāra sākumā pie Kirovkas ciemata. Ciemata iedzīvotāji pastāstīja, ka šīs kapavietas neviens neapmeklē un viņi nav pazinuši nevienu no tur apbedītajiem.

BBC krievu dienests sameklēja atklātos avotos ziņas par 37 vīriešiem, kuru dati sakrīt ar kapu plāksnēs minētajiem. 

"35 no viņiem bija Krievijas pilsoņi, viens bija Baltkrievijas pilsonis, un vēl viens bija dzimis Uzbekistānā. Krievijas tiesu vietnēs ir publicēti tiesu spriedumi pret 20 cilvēkiem, kas ir Luhanskā apbedīto vārda brāļi. Viņiem visiem tagad būtu vajadzējis izciest sodu ieslodzījuma vietās," atzīmēja BBC kdievu dienests.

Vairumam pie Luhanskas apbedīto vīriešu vārda brāļu ir lapas sociālajos tīklos. "Spriežot pēc publikācijām, tikai viens no viņiem bija bārenis, vēl daži lielāko mūža daļu pavadījuši ieslodzījumā un, iespējams, viņiem nebija tuvu cilvēku ārpus kolonijām. Lielākā daļa tomēr pastāvīgi kontaktējās ar radiem un draugiem," piebilda žurnālisti.

Pie Luhanskas atrastais masu kaps ir jau trešā atrastā apbedījumu vieta, kur aprakti desmitiem cietumnieku, kas "Vagner" sastāvā bija karojuši pret Ukrainu.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits