Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Polijā veic urbumus, lai pārbaudītu ziņas par nacistu raktajiem tuneļiem

Polijā Valbžihas apgabala dome nolīgusi strādniekus ar speciālu urbšanas tehniku, lai pārbaudītu nesen atklātībā nonākušo informāciju par pazemē uzietiem Hitlera laika tuneļiem un militārajām būvēm, vēsta Associated Press. Ar informāciju par tuneļiem preses konferencē septembrī klajā nāca kāds Kšištofs Špakovskis, kurš apgalvo, ka viņa atklājums balstīts gadiem ilgā izpētē.

Urbšana notiek netālu no vietas, kur divi citi vīrieši paziņoja par leģendām apvītā nacistu zelta vilciena atrašanu. Apgabala gubernators Jaceks Čihura sestdien atklāja, ka urbumi tiks rūpīgi izpētīti ar nelielām videokamerām, bet rezultāti tiks paziņoti ceturtdien.Tikmēr vēstures entuziasts Špakovskis skaidro, ka zemes slānis slēpj tuneļu sistēmu, bunkurus un bumbu patvertnes, iespējams, arī dažādu tehnisko aprīkojumu un pat ieročus, taču skeptiski izturas pret domu par vilcienu, kas piekrauts ar zeltu un citām bagātībām.

Jau vēstīts, ka 1943.gadā nacistu režīms Lejassilēzijā sāka projektu Riese (Milzis) - lielas pazemes būves celtniecību. Špakoviskis ir Polijas Riese asociācijas priekšsēdētājs.

Ziņas par nacistu zelta vilciena iespējamo atrašanās vietu likušas sarosīties bagātību kārotājiem. Saskaņā ar leģendu 1945.gada sākumā nacistiskā armija, bēgot no padomju spēku tuvošanās, toreizējā Vācijas pilsētā Breslavā (tagadējā Polijas pilsēta Vroclava) glabāto salaupīto zeltu, dārglietas un citas vērtības sakrāva vilcienā un mēģināja izvest.

Pēc dažām ziņām, vilcienā varētu atrasties arī leģendārā Dzintara istaba, par kuras likteni nekas nav zināms kopš 1945.gada aprīļa, kad tā pazuda toreizējā Kēnigsbergā (tagadējā Kaļiņingrada).

Zelta vilciens tā arī nekad nesasniedza savu galamērķi, bet neskaidros apstākļos pazuda tagadējās Polijas dienvidrietumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits