Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Saindētā Skripaļa māju daļēji demontēs

Lai garantētu, ka māja, kurā Krievijas bijušais dubultaģents Sergejs Skripaļs nonāca kontaktā ar ārkārtīgi indīgo vielu Novičok, neradītu draudus apkārtējiem, to nolemts daļēji demontēt. Ķīmiskā piesārņojuma ekspertu komanda atsākusi uz Ziemassvētku laiku apturēto darbu, un nu tuvāko mēnešu laikā plānots mājai pilnībā noņemt jumtu, vēsta The Guardian.

Jāatgādina, ka ar vielu Novičok bija apsmidzināts Skripaļa mājas ārdurvju rokturis, un drīz pēc saskarsmes ar vielu viņš un viņa meita Jūlija atrasti guļam bezsamaņā. Abi uzbrukumā cietušie pēc ilgas ārstēšanās slimnīcā nāca pie samaņas un galu galā atlaba, savukārt Lielbritānija un rietumvalstis aizdomās par uzbrukumu tur Krievijas specdienestus. 

Dekontaminācijas (procedūra, ar ko veic veselības aizsardzības pasākumus, lai likvidētu sabiedrības veselību apdraudošu infekciozu vai toksisku aģentu vai vielu klātbūtni uz priekšmetiem) process sākts jau pērn martā uzreiz pēc Skripaļa un meitas saindēšanas. Pārtraukums bijis vien Ziemassvētkos.

Pašlaik tiek veikta tā dēvētā "dziļā dekontaminācija", un Viltšīras grāfistes varas iestādes Skripaļa nama apkaimes iedzīvotājus brīdinājušas par iespējamiem traucējumiem saistībā ar mājas daļēju demontāžu. Tā kā, aizvien pastāvot riskam, ka kaut kur varētu būt Novičok atliekas, procedūras laikā jāievēro īpaša piesardzība, darbi varētu ilgt pat četrus mēnešus.

Pirmā mēneša laikā ap ēku plānots uzcelt sastatnes, lai namu aizsegtu. Tad militāro ekspertu komanda demontēs gan mājas, gan garāžas jumtus, tos hermētiski iepakos un aizvedīs. Pēc tam noņemto jumtu vietā tiks uzlikti jauni. Visi vērienīgie dekontaminācijas pasākumi veikti, lai pilnībā izslēgtu, ka kaut kur Skripaļa mājas tuvākajā apkārtnē varētu būt Novičok atliekas, kas apdraudētu iedzīvotāju drošību.

Jau ziņots, ka aizdomās par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu tiek turēti divi Krievijas pilsoņi, kas Lielbritānijā ieceļoja un Solsberi apmeklēja it kā tūrisma nolūkos. Vēlāk noskaidrots, ka tie, visticamāk, ir Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes aģenti Anatolijs Čepiga un Aleksandrs Miškins.

Top komentāri

Askolds Anerauds
A
Indes skartās būvkonstrukcijas sūtīs valsts drošības dienesta muzejam.
Jautājums
J
Taču vajadzēja no paša sākuma nojaukt.Nu jau tā inde ir izsukusies cauri mūriem.Bet ka tad ar to kafejnīcu un vēl otru,viņi taču bija vēl kur.,ko tad tur jau cilvēkus laiž iekšā. Ak Šausmas cik grūts darbs ir tiem angļu politiķiem.ja nauda taču jāpeln.
Jaaa
J
Man patīk ka tie angļu raksta ,,visticamāk,, pēc lielākas var būtības un tt.Forši.tā strādā viņu tiesneši.,pēc ,,visticamāk,, var būtības cilvēku nosoda uz daudziem gadiem cietumā. TĀS ir tik pat ka Staļina laikos pēc anonīmie ziņojumiem cilvēks tika nosūtīts uz gulagu, kaiminš uzrakstīja un aiziet.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits