Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Skripaļa meita: Ar katru dienu kļūstu spēcīgāka

Lielbritānijas policija publiskojusi paziņojumu bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meitas Jūlijas vārdā. Jūlija, kura kopā ar tēvu cieta uzbrukumā ar ārkārtīgi spēcīgo nervu indi Novičok, pie samaņas nāca pirms nedēļas, un nu viņas veselība ar katru dienu jūtami uzlabojas, vēsta BBC. Viņas tēvs Sergejs aizvien ir kritiskā stāvoklī un nav nācis pie samaņas.

"Man daudziem cilvēkiem jāsaka paldies par savu atlabšanu, īpaši gribu pateikties Solsberi iedzīvotājiem, kuri steidzās palīgā, kad mēs ar tēvu bijām bezsamaņā," ceturtdienas, 5. aprīļa, rītā ierakstīto sarunu citē BBC. "Gribu izteikt pateicību arī Solsberi apgabala slimnīcas personālam par viņu rūpēm un augsto profesionalitāti," bildusi Jūlija Skripaļa. 

Viņa arī aicinājusi respektēt viņas un viņas ģimenes privātumu atveseļošanās laikā.

Jāatgādina, ka Lielbritānija par tās teritorijā īstenoto uzbrukumu Skripaļiem vaino Kremli, un šis notikums izvērties plašā diplomātiskā skandālā, gan Lielbritānijai, gan Krievijai izraidot no valsts diplomātus. Solidarizējoties ar Lielbritāniju, par 60 diplomātu izraidīšanu paziņoja arī ASV, tāpat Krievijas pārstāvji izraidīti no daudzām Eiropas Savienības un NATO valstīm, ieskaitot Latviju.

Krievija un Lielbritānija turpina savstarpēji apmainīties ar asiem pārmetumiem. Šonedēļ Krievijas prezidenta runasvīrs Dmitrijs Peskovs nodēvēja Kremļa vainošanu uzbrukumā par idiotismu, bet Lielbritānijas puse Krievijas piedāvājumu notikušo izmeklēt kopā nosauca par perversu.

Krievija turpina noliegt jebkādu iesaisti uzbrukumā, kurā izmantota savulaik Padomju Savienībā Novičok programmas ietvaros radītā un nervu inde.

Top komentāri

rommels
r
pēc novičok veselība neatjaunojas!
Kgb
K
Jaa,bet mez kapec māsu klāt nelaiž.Jo redz tā nedzied pec UK stabules.
Cilveks
C
Man žēl, ka mūsu avīzes ir tik lēnas ,ka nespēj uztvert pēdējos jaunumus šajā Sripalu lietā. Un vispar skiet ka uz pasaikes nekas nenotiek.Jau Eiropā sāk saprast,ka Lielbritānijā un Terēze Mej, visus forši apmanījuši,Un vispār ši lieta jau sāk apnikt,ka neizdevies feiks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits