Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Slēgta pēdējā tabakas fabrika Lielbritānijā

Lielbritānijā slēgta pēdējā tabakas fabrika, kas daļēji tiek saistīts ar sabiedrības noraidošo attieksmi pret smēķēšanu.Par kompānijas Imperial Tobacco fabrikas Horizon slēgšanu Notingemas grāfistē tika paziņots pirms diviem gadiem, un rezultātā darbu zaudēs vairāk nekā 500 cilvēku. Vairums darbinieku tiks atlaisti tuvākajā mēnesī, bet 70 cilvēki strādās vēl 18 mēnešus "nojaukšanas procesa" laikā.

Uzplaukuma laikā fabrika saražoja 52 miljardus cigarešu gadā, un tur strādāja 7000 cilvēku.Imperial Tobacco ražošanu pārceļ uz Vāciju un Poliju, kas kompānijas ienākumus palielinās par 320 miljoniem mārciņu (415 miljoniem eiro).Kompānija pievēršas Āzijas tirgiem, kur attieksme pret smēķēšanu nav tik noraidoša.Imperial Tobacco Group ir pasaulē ceturtā lielākā tabakas kompānija un ir viena no diviem British American Tobacco dibinātājiem. Tā tika izveidota 1901.gadā, apvienojoties 13 Lielbritānijas kompānijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits