Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Soross eirozonas krīzē vaino Vācijas valdību

Amerikāņu finansists Džordžs Soross paziņojis, ka Eiropas vienotās valūtas krīzē vainojama Vācija, raksta interneta izdevums The Local. Pēc investora domām, krīze ieguvusi viseiropas mērogus tādēļ, ka Vācijas kancleres Angelas Merkeles valdība vilcinājusies jautājumā par Grieķijas glābšanu no defolta.

Sarunā ar izdevumu Handelsblatt Dž. Soross paziņoja, ka visai eirozonai kopīgu obligāciju radīšana, kam pretojas Vācija, šobrīd ir vienīgais veids kā izvairīties no eiro sabrukuma. Pēc Dž. Sorosa domām, steidzama atbalsta sniegšana atsevišķām valstīm ir pašos pamatos nepareizs risinājums, kuru nepieciešams aizstāt ar pasākumiem visas Eiropas Savienības ekonomikas atbalstam. Dž. Soross atzīmēja, ka parādu krīze var izplatīties arī uz Itāliju un Spāniju, jo tās par savām parādsaistībām maksā augstākus procentus, nekā saņem no Grieķijas par tai piešķirtajiem kredītiem.

Angela Merkele jau tikusi kritizēta par to, ka viņa nav pārtraukusi atvaļinājumu par spīti parādu krīzei Eiropā un ar to saistītajai situācijai finanšu tirgos. Nākošajā otrdienā paredzēta A. Merkeles tikšanās ar Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī – valstu vadītāji apspriedīs izveidojušos situāciju. Analītiķi bažījas, ka starptautiskās reitingu aģentūras tuvākajā laikā var pazemināt Francijas kredītreitingu, kas atvedīs pie akciju krituma Eiropas tirgos.

Vācija, kuras ekonomika ir lielāka eirozonā, un kuras obligācijām ir augstākais uzticības līmenis, piesardzīgi attiecas pret naudas līdzekļu piešķiršanu citām Eiropas Savienības valstīm. Tā laikā, kad Grieķija vērsās pēc kredītlīnijas pie ES un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), A. Merkele paziņoja par nepieciešamību izstrādāt valsts iziešanas no eirozonas mehānismu, lai krīzes stāvoklī nonākušas valsts daļējs vai pilnīgs defolts nesagrautu Eiropas vienoto valūtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits