Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Spītējot partneriem NATO, turkiem krievu ieroči

Par spīti sabiedroto Ziemeļatlantijas aliansē bažām, Turcija spērusi soli tuvāk tam, lai iegādātos ieroču sistēmas no Krievijas, vēsta BBC. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka Ankara jau veikusi pirmo iemaksu pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400 iegādei no Krievijas par 2,5 miljardiem ASV dolāru, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Turcijai ir otrie lielākie bruņotie spēki NATO dalībvalstu vidū. Alianses dalībvalstis ir vienojušās iepirkt savstarpēji savienojamas ieroču sistēmas. Taču pēc attiecību saasināšanās ar ASV un Eiropas Savienību, kas pārmet Turcijas vadībai došanos autoritārisma virzienā, Turcija uzsvērti sākusi veidot ciešākas attiecības ar Krieviju. Turcija arī paziņojusi, ka tai ir nepieņemams ASV militārais atbalsts Sīrijas kurdu kaujinieku organizācijai YPG, ko Turcijas valdība dēvē par teroristiem, kam ir cieši sakari ar kurdu nemierniekiem Turcijas teritorijā.

Laikraksts Hurriyet citē Erdogana pārmetumus Rietumu partneriem, kas vēloties saņemt "milzum daudz naudas" par militārajiem droniem. Tāpēc Turcijai nācies sākt ražot savus. Pagājušajā nedēļā ar tiem esot nogalināti 90 YPG "teroristi".

Krievija apgalvo, ka S-400 sistēmu darbības rādiuss ir 400 kilometru. Tās vienlaikus spējot notriekt 80 objektu, uz katru no tiem nomērķējot divas raķetes.

BBC aizsardzības korespondents Džonatans Markuss pauž viedokli, ka šis solis vēl vairāk sarežģīs Turcijas attiecības ar Rietumiem. 

Top komentāri

Trollis JT
T
Turki ir tie, kuri vislabāk ir redzējuši krievu ieroču sistēmas darbībā. Nekā personīga... .
Gambija
G
Loti vienkars risinajums, Turcija ir jaizsledz no NATO un ir skaidri japasaka Turcijas vadibai, ka si valsts Turcija nekad neklus par ES dalibvalsti, Pietiek ES un ASV vadibas kretiniem, idiotiem spelet divkosigas spelites, intrigas par kuram loti dargi maksa ES pilsoni.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
TAD JAU LABI ,JO KRIEVS NEKO STIPRĀKU PAR SŪDU NESPĒJ SARAŽOT !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits